GÜRKAN: GAZETECİLER KAMUSAL GÖREV YAPIYOR
Gündem, 17 Ocak 2022 05:21Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle 1. Haydar Karaduman Gazetecilik, Hizmet ve Tanıtım Ödül Töreninde gazetecilerle bir araya geldi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Küresel Gazeteciler Konseyi ve Malatya Araştırmaları Derneği bir program düzenledi. Malatya’dan ve il dışından birçok gazetecinin bir araya geldiği programa katılan Başkan Gürkan, toplumdaki gazetecilerin tarafsız ve objektif olmadığı zaman toplumun sağlık düzeninin bozulacağını ifade etti.
Programın açılış konuşmalarını yapan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, “ Malatya Gazeteciler Cemiyetini bir gurup arkadaşıyla birlikte Haydar Karaduman 1989 yılında kurdu. Haydar Karaduman başkanımız her zaman şunu söylüyordu; Malatya’da çalışan siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız, yatırımcı kuruluş müdürlerinin başarılı hizmetler yaptıklarını ve bu başarılı hizmetleri yaparken de önce kendi illerinde takdir edilmeleri gerektiğini bununda cemiyetlere düştüğünü ifade etmişti. Bu nedenle bizde genç arkadaşlarımızın fikirleriyle birlikte 1. Haydar Karaduman Hizmet, Gazetecilik ve Tanıtım Ödülü olmak üzere üç dalda gazeteciler tarafından belirlenen isimlere ödül takdim edeceğiz. Malatya Gazeteciler Cemiyeti bugünlere gelmişse bunun yine en büyük destekleri kamu, belediyelerimiz, STK’larımız ve toplumdaki değerli bireylerdir” dedi.
Toplumun duyu organlarının gazeteciler olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Malatya’da gazetecilerin sayısal olarak çok olması, gazetelerin, internet medyasının, televizyonların ve radyoların sayısal anlamda çok olması Malatya’nın basın anlamında zenginliğinin göstergesidir. Gazeteciliği önemli buluyoruz. İnsanın duyu organları vardır. Bunlar insanı yönlendirir. Toplumun duyu organları da gazetecilerdir. Toplumdaki gazetecilerimiz tarafsız ve objektif olmadığı zaman toplumun sağlık düzeni bozulur. Bu anlamda gazetecilerin yapmış olduğu görevin kamusal bir görev olduğunu ifade ediyorum. Haydar Karaduman’ı da rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Haydar Karaduman’ın güzel bir sözü vardı. Biz gazetecileriz. Yerel basının sorunları çok büyük dedi. Sorumluluklarımız sorunlarımızın çok önündedir derdi. Yani bir gazetecinin sorumluluklarını sorunlarının önünde tutulması çok önemlidir. Haydar Karaduman adına düzenlenen programa katılmaktan dolayı onur duyuyorum. Dünyalarını değiştiren bütün gazetecilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Hayatta olan gazetecilerimize de sağlıkla, aileleriyle hayırlı görevler diliyorum” diye konuştu.
Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a Battalgazi Belediye Başkanı olduğu dönemde başlatılan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tescil edilerek UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Arslantepe Höyüğü’ne sağladığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.
Gündem, 17 Ocak 2022 05:21
Yorumlar (0)

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
