Çalık: Arpa teminindeki ihtiyacı ile ilgili sorununu çözdük
Ekonomi, 11 Ocak 2022 01:22AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hayvan üreticilerimizin yem ihtiyacıyla ilgili sorunları masaya yatırdık. Üreticilerimizin öncelikle yemle ilgili sorunlarının aşılması için arpa teminindeki engelleri ortadan kaldırmak için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaptık. Malatyadaki üreticilerimizin kasım ayı itibariyle hayvan başına 34 kilo olan arpayı, ocak ayı itibariyle artırarak hayvan başına 80 kiloya kadar arpanın verilmesini talep ettik. Şubat ayı itibariyle arpalar, üreticilerimizin eline ulaşacak dedi.
Milletvekili Çalık, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Budak ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği’ni ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin Yeşilyurt Bostanbaşı Şubesi’ni ziyaret etti.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ilk olarak Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği’ni ziyaret etti. Hizmet binasını gezen ve çalışanlarla bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Toprak Mahsulleri Ofisi Malatya Ajans Amirliği’nin hem yeni bir hizmet binasına kavuşması hem de merkezde birkaç noktada vatandaşların uygun fiyata gıda ürünlerinin satışının yapılması için bir takım incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya Ticaret Borsası’nda (MTB) üreticilerle bir araya gelerek, istişarelerde bulunduklarını belirtti.
Geçen aylarda Kırmızı Et Üreticileri ve Süt Üreticileri Birliği ile Malatya Canlı Hayvan Pazarı Derneği başkanlarıyla bir araya geldiklerini anımsatan Çalık, “Hayvan üreticilerimizin yem ihtiyacıyla ilgili sorunları masaya yatırdık. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürümüz Ahmet Güldal’a yapılan istişare sonrası üreticilerimizin isteklerini ilettik. Üreticilerimizin öncelikle yemle ilgili sorunlarının aşılması için arpa teminindeki engelleri ortadan kaldırmak için Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile bir görüşme yaptık. Sayın Bakanımız, genel müdürümüze talimat verdi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüzde, Malatya’da ki üreticilerimizin kasım ayı itibariyle hayvan başına 34 kilogram olan arpayı, Ocak ayı itibariyle artırarak hayvan başına 80 kilograma kadar arpanın verilmesini talep ettik. Şubat ayı itibariyle arpalar, üreticilerimizin eline ulaşacak. Şuan piyasada arpanın kilogram fiyatı 4 TL iken Toprak Mahsulleri Ofisi’nde ise neredeyse yarı fiyatındadır.” diye konuştu.
Milletvekili Çalık, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bir market açmasını istediklerini de belirterek, şunları söyledi:
“O market, idari binanın hemen yan tarafında hizmet veriyor. Üreticilerimiz buraya arpa taleplerini iletiyorlar. Buranın fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesi için bakanımız ve genel müdürümüze durumu ilettik. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Malatya Ajans Amirliği için yeni bir idari bina, personel sayısının artırılması ve vatandaşlarımıza ucuz ürün sunmak için daha merkezi bir yerde market kurulmasını talep ettik. Kernek’te Üçgen Park’ın olduğu bölgede Toprak Mahsulleri Ofisi’nin satış ofisi açılacak. Bu noktada hem üreticimize hem de tüketicimize hizmet sunmuş olacağız. Bunun yanında TMO deposunun büyütülmesi içinde bakanlığımıza talebimizi ilettik.”
TARIM KREDİ YENİ MARKETLER AÇACAK
Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nin Yeşilyurt Bostanbaşı Şubesi’ni ziyaret ederek, hem fiyatları yerinde inceledi hem de alış veriş yaptı.
Vatandaşlarla sohbet eden ve fiyatlar hakkındaki düşüncelerini alan Çalık, “Fiyatlar inanılmaz farklı. Çevreyolunun altına da açılacak. Şuan 3 market var, dördüncüyü açacağız. Yer bulup, açıyoruz. Farklı bölgelerde bu marketlerimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek. Alım gücünü artırmak adına memurumuza, işçimize destek veriyoruz ama birde marketlerdeki fiyatları kontrol etmemiz lazım. Bu noktada da Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki fiyatları kontrol etmek istedim” dedi. Vatandaşlar, fiyatlardan çok memnun kaldıklarını, o nedenle de alış veriş için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini tercih ettiklerini söylediler.
Ekonomi, 11 Ocak 2022 01:22
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
