TGC 45. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

Bizden Haberler, 16 Aralık 2021 05:39

TGC Kurucu Başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu. Dokuz dalda 21 kişinin ödül aldığı törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Olumsuz koşullara rağmen yüreğinde gazetecilik heyecanını taşıyan kadınlı erkekli gazeteciler, halkın haber alma hakkına sahip çıkmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl da katılımlarıyla destek veren gazetecilerin, bilim insanlarının, yazarların çokluğunu aydın bir geleceğin müjdesi olarak görüyorum” dedi.

TGC 45. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2021 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, sanatçı, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanları 13 Aralık 2021 Pazartesi günü Burhan Felek Konferans Salonu’nda ‪saat 14.00’de Covid-19 salgını nedeniyle sınırlı sayıda katılımla düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Törenin sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yaptı. Tören Atatürk, silah ve çalışma arkadaşlarıyla, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerle, covid 19 nedeniyle ölen gazeteciler, sağlık çalışanları ve yurttaşlar anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Başkan Olcayto, konuşmasına Sedat Simavi’nin ilkeli duruşunu hatırlatarak başladı:

“TGC’nin Kurucu Başkanı Sedat Simavi’yi ölümünün 68. yılında saygıyla ve özlemle anıyorum. Gazeteciliğin en kötü dönemlerinden birisinin yaşandığı günümüzde Sedat Simavi’yi hatırlamamak mümkün değil. Gazeteciliği, karikatür sanatçılığı ve ilkeli duruşuyla meslek örgütümüze rehber olan Kurucu Başkanımızın adeta bugünlere bir göndermedir şu sözleri: ‘Kalemine efendi kal, uşak olma, zorda kalırsan kır ama sakın satma’.

Yalnız gazetecilik değil, ülkede pek çok kurum ağır baskı altında ve şimdiye kadar rastlanmamış bir çöküş yaşıyor. Gazetecilik de bu durumda giderek büyük kan kaybediyor. Sansür, oto sansür, yalan haber, haberin serbest dolaşımına getirilen yasaklar mesleğin evrensel ilkelerine göre gazetecilik yapılmasını engelliyor. Elbette böyle bir ortamda alanında uzman nitelikli gazeteciler, gazete yazarları çalışacak mecra bulmakta güçlük çekiyorlar. TÜİK rakamlarına göre 12 bine yakın gazeteci işsiz. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen yüreğinde gazetecilik heyecanını taşıyan kadınlı erkekli gazeteciler, halkın haber alma hakkına sahip çıkmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. Basınımızın en değerli ödüllerinden biri olan Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl da katılımlarıyla destek veren gazetecilerin, bilim insanlarının, yazarların çokluğunu aydın bir geleceğin müjdesi olarak görüyorum. Seçici Kurul üyelerimize ve ödüle değer görülen katılımcılara şükranlarımı sunuyorum.”

DOKUZ DALDA 21 ÖDÜL VERİLDİ

Genel Sekreter Sibel Güneş 11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına ödüllerin 45 yıldan bu yana sürdürüldüğünü belirterek “Ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. 3500’den fazla kuruluş, fakülte ve yayınevine adayları soruldu. Bu yıl 318 kişi ve eser aday oldu. Sonuçta dokuz dalda 21 ödül verildi. Ödüllere olan ilginin artması özgür gazetecilik yapacağımız günlere dair umudumuzu canlı tutuyor” dedi.

GAZETECİLİK ÖDÜLÜ CANAN COŞKUN’UN OLDU

Canan Coşkun diken.com.tr internet haber sitesinde 7-9-10-16-19-21-25 Haziran, 1 Temmuz, 20 Ağustos ve 20 Eylül 2021 tarihlerinde yayınlanan “Valilik ‘Nefes darlığından öldü’ demişti: Kulaklarından ve gözlerinden kan gelmiş” başlıklı haber dizisi nedeniyle ödüle değer görüldü. Ödülünü Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu verdi.

GAZETECİLİKTE ÖVGÜYÜ BERKANT GÜLTEKİN ALDI

Seçici Kurul Birgün Gazetesi internet haber sitesinde 22 Mart- 20 Eylül 2021 tarihleri arasında yayınlanan "Yeni MB Başkanı’nın doktora tezinde MB raporundan intihal izleri” başlıklı toplam dört haberi ile Berkant Gültekin’i övgüye değer buldu. Berkant Gültekin’e övgü plaketini PEN Yazarlar Derneği ikinci Başkanı Halil İbrahim Özcan verdi.

RADYO ÖDÜLÜ GÜLAY OKTAR’IN

Seçici Kurul TRT Radyo 1’de 2 Mart 2021 Tarihinde ilk bölümü yayınlanan “Genç Yıllar: 60’lar” adlı radyo programı nedeniyle Gülay Oktar’ı ödüle değer buldu. Gülay Oktar’a ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar verdi.

RADYODA ÖVGÜ TURGUT ONARIR’IN OLDU

Seçici Kurul ayrıca Turgut Onarır’ın Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu radYU’da 7 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanan “Bizim Yunus: Aşk ve İrfan İnsanı Yunus Emre” adlı radyo programını, övgüye değer gördü. Turgut Onarır’a ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Saymanı Ahmet Özdemir verdi.

TELEVİZYON HABER ÖDÜLÜ FOX TV’NİN

Seçici Kurul Fox TV’de 30 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan “Alkış Cumhurbaşkanı’na serbest, Mehmetçiğe yasak” adlı ortak haber programı nedeniyle, muhabir Barış Kaya ve kameraman Mehmet Akif Balıkçıoğlu’nu ödüle değer buldu. Kaya ve Balıkçıoğlu’nun ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş verdi.

TELEVİZYON HABERDE ÖVGÜ GLOBAL TV’YE VERİLDİ

Muhabir Ela Sezen ve kameraman Ünsal Çakin’in Haber Global TV’de 15-16-17 Şubat 2021 tarihlerinde yayınlanan “Bir Kentleşememe Hikayesi: Esenyurt” adlı haberi, övgüye değer görüldü. Sezen ve Çakin’e plaketlerini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı verdi.

TV BELGESEL ÖDÜLÜ MESUT GENGEÇ’İN

Mesut Gengeç, Gain Dijital TV’de 11-18 Mart 2021 tarihlerinde yayınlanan “Covid0N9: İlk Dalga” (2 Bölüm) adlı belgesel programı nedeniyle ödüle değer görüldü. Mesut Gengeç ödülünü TGC Onursal Üyesi Prof. Dr. Turgay Atasü’nün elinden aldı

TV BELGESELDE ÖVGÜ GÜLŞAN SARU’NUN

TRT Belgesel kanalında 26 Mayıs / 8 -16 Haziran 2021 tarihlerinde yayınlanan “İkrar” adlı belgesel programı nedeniyle seçici kurul tarafından övgüye değer görülen Gülşan Saru övgü plaketini Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün elinden aldı.

KARİKATÜR ÖDÜLÜ HİLAL ÖZCAN’IN

t24.com.tr internet haber sitesinde yayınlanan “Koronavirüsün Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na etkisi” konulu karikatürü nedeniyle ödüle değer görülen Hilal Özcan’a ödülünü Seçici Kurul Başkanı Behiç Ak verdi.

EDEBİYAT ÖDÜLÜ ORHAN PAMUK’UN OLDU

“Veba Geceleri” adlı romanıyla ödüle değer görülen Orhan Pamuk’a ödülünü Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan sundu. Orhan Pamuk ödülü aldıktan sonra bir konuşma yaptı:

SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLÜ DOÇ. DR. MURAT BURGAÇ’IN

Sosyal Bilimler Seçici Kurulu “Montrö Meydan Muharebesi -Bir Diplomasi Savaşı-” adlı eseri nedeniyle Doç. Dr. Murat Burgaç’ı ödüle değer gördü. Burgaç’a ödülünü Seçici Kurul üyesi Prof. Dr. İlter Turan verdi.

SOSYAL BİLİMLERDE ÖVGÜ PROF. DR. İPEK MERÇİL VE ARŞ. GÖR. SEÇİL DOĞUÇ ERGİN’İN

Seçici Kurul “Dört Duvar Kadına Ne Yapar?” adlı eserleri nedeniyle Prof. Dr. İpek Merçil ve Arş. Gör. Seçil Doğuç Ergin’i övgüye değer buldu. Merçil ve Ergin’in övgü plaketlerini Seçici Kurul üyesi Prof. Dr. İlter Turan sundu.

FEN BİLİMLERİ ÖDÜLÜ DOÇ. DR. ALPER UZUN’UN

Fen Bilimleri dalında “Bakır nano parçacıklarının boyutu ile MG-Katkılı seryum arasındaki etkileşim kısmi hidrojenasyon performansını ve kararlılığını kontrol eder” adlı çalışması nedeniyle ödüle değer görülen Doç. Dr. Alper Uzun ödülünü Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Önder Pekcan’dan aldı.

FEN BİLİMLERİNDE ÖVGÜ PROF. DR. HASAN ŞAHİN’İN

Seçici kurul, Prof. Dr. Hasan Şahin’i “Tek Katmanlı GaP ve GaSe'nin va der Waals Tipi Hetero yapılarının Raman ve Optik Özellikleri: Bir İlk Prensip Çalışması” başlıklı eseri nedeniyle övgüye değer buldu.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÖDÜLÜ DOÇ. DR. TUĞBA BAĞCI ÖNDER’İN OLDU

“Traıl’a Dirençli Hücre Modelleri ile Kazanılmış Dirençte Rol Oynayan Farklı Adaptif Mekanizmaların Aydınlatılması” başlıklı çalışması nedeniyle Doç. Dr. Tuğba Bağcı Önder, ödüle değer görüldü. Önder’e ödülünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk verdi.

SAĞLIK BİLİMLERİNDE ÖVGÜ PROF. DR. EREN BERBER’E VERİLDİ

Seçici Kurul ayrıca, Prof. Dr. Eren Berber’i “Primer Hiperparatiroidide Yapay Zeka Kullanarak Paratiroid Bezlerinin İntraoperatif Otofloresans Ölçümleri İçin Algoritma Geliştirilmesi” başlıklı çalışması nedeniyle övgüye değer buldu. Eren Berber yurt dışında olduğu için ödülünü kardeşi Prof. Dr. Ergül Berber TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Ayşegül Aydoğan Atakan’dan aldı.

SPOR ÖDÜLÜ METE GAZOZ’A VERİLDİ

Seçici Kurul 2021 yılında gerçekleşen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlarında Klasik Yay Bireysel Branşında altın madalya kazanan milli okçumuz Mete Gazoz’u, ödüle değer gördü. Mete Gazoz kampta olduğu için ödülünü babası Metin Gazoz Seçici Kurul Başkanı Şenes Erzik’ten aldı.

BUSENAZ SÜRMENELİ SPOR ÖVGÜ ÖDÜLÜ’NE DEĞER BULUNDU

Seçici Kurul Busenaz Sürmeneli’yi 2021 yılında gerçekleşen Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye boks branşında altın madalya kazandırması nedeniyle övgüye değer buldu. Sürmeneli Milli Takım Kampında olduğu için törene katılamadı.

Dijital Basın’ın sponsorluğuyla yapılan tören toplu fotoğraf çekimi ve ikramla son buldu.

Bizden Haberler, 16 Aralık 2021 05:39

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MGC: 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

MGC: 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

ANKARA – SİVAS HIZLI TRENİ 1 YAŞINDA

ANKARA – SİVAS HIZLI TRENİ 1 YAŞINDA

AKILLI ULAŞIMDA HEDEF YERLİ VE MİLLİ ULAŞIM AĞI

AKILLI ULAŞIMDA HEDEF YERLİ VE MİLLİ ULAŞIM AĞI

TSO: Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda

TSO: Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda

İnönü Üniversitesinde “Bahara Merhaba Şenliği”

İnönü Üniversitesinde “Bahara Merhaba Şenliği”

Ebru Etkinliğiyle Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Ebru Etkinliğiyle Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Kampüste Bahar Dinletisi Gerçekleştirildi

Kampüste Bahar Dinletisi Gerçekleştirildi

SAMİ ER: Belediyelerde Tek Patron Halkımızdır

SAMİ ER: Belediyelerde Tek Patron Halkımızdır

Malatya'da 1 Mayıs Kutlandı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlandı

MEGSAŞ Genel Müdürlüğüne Türksoy Atandı

MEGSAŞ Genel Müdürlüğüne Türksoy Atandı

MASKİ’Yİ BU HALE NASIL GETİRDİNİZ…

MASKİ’Yİ BU HALE NASIL GETİRDİNİZ…

Babacan: Çevre Yolu Elden Geçirilecek

Babacan: Çevre Yolu Elden Geçirilecek

LÖSEV’li çocuklar yeni yaşlarını DigiZoo’da kutladı

LÖSEV’li çocuklar yeni yaşlarını DigiZoo’da kutladı

TSO Yönetimi Tam Kadro Büyükşehir'i Ziyaret Etti

TSO Yönetimi Tam Kadro Büyükşehir'i Ziyaret Etti

EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ (PETFA) KURULDU

EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ (PETFA) KURULDU

Hasarlı Açıl İş Merkezinin balkonları Kesildi

Hasarlı Açıl İş Merkezinin balkonları Kesildi

AĞBABA; ORTA HASARLI BİNALARIN SÜRESİ UZATILMALI

AĞBABA; ORTA HASARLI BİNALARIN SÜRESİ UZATILMALI

Fırat EDAŞ Projelendirme  Standardı Göklere Taşıdı

Fırat EDAŞ Projelendirme Standardı Göklere Taşıdı

Büyükşehir Belediyesinden Malatya Eğitimine Destek

Büyükşehir Belediyesinden Malatya Eğitimine Destek

Vatandaşın Derdi, Vekillerimizin Bültenleri...

Vatandaşın Derdi, Vekillerimizin Bültenleri...

1 Mayıs Malatya'da Kutlanacak

1 Mayıs Malatya'da Kutlanacak

Sadıkoğlu:  Büyükşehir'in Borçları için Savcıları Göreve Davet Ediyoruz

Sadıkoğlu: Büyükşehir'in Borçları için Savcıları Göreve Davet Ediyoruz

İstanbul'da Arguvan Türküleri Ses Yarışması Yapıldı

İstanbul'da Arguvan Türküleri Ses Yarışması Yapıldı

Arguvan Eski Belediye Başkanı Şimşek Vefat Etti

Arguvan Eski Belediye Başkanı Şimşek Vefat Etti

Malatya Tabip Odası Başkanlığına Dr. Sezai Demirel Yeniden Seçildi

Malatya Tabip Odası Başkanlığına Dr. Sezai Demirel Yeniden Seçildi

59. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU SONA ERDİ

59. CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU SONA ERDİ

11. Arguvan Türkü Günleri Konseri İlgi Gördü

11. Arguvan Türkü Günleri Konseri İlgi Gördü

'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferans Bildirgesi yayınlandı

'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferans Bildirgesi yayınlandı

Vali Ersin Yazıcı’dan Fabrikalara Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı’dan Fabrikalara Ziyaret

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

AĞBABA: TAKSİT TAKSİT SANKİ LÜTUFTA BULUNUYORLAR

AĞBABA: TAKSİT TAKSİT SANKİ LÜTUFTA BULUNUYORLAR

Cömertoğlu Muhtarlarla Bir araya Geldi

Cömertoğlu Muhtarlarla Bir araya Geldi

Kayısıda İşçi Yevmiyesi 670 Lira Olarak Belirlendi

Kayısıda İşçi Yevmiyesi 670 Lira Olarak Belirlendi

Arguvanlılar Derneğinde Kitap Söyleşisi

Arguvanlılar Derneğinde Kitap Söyleşisi

'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferansı Yoğun İlgi Gördü

'Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar' Konferansı Yoğun İlgi Gördü

Doğanşehir Belediyesi de 42 Milyon Borçlu Çıktı

Doğanşehir Belediyesi de 42 Milyon Borçlu Çıktı

Malatya'da Mücbir Sebep 3 Ay Daha Uzatıldı

Malatya'da Mücbir Sebep 3 Ay Daha Uzatıldı

CHP Büyükşehir Belediyesinin Borçlarının İncelenmesini İstedi

CHP Büyükşehir Belediyesinin Borçlarının İncelenmesini İstedi

1950 Yılının Malatya'sı...

1950 Yılının Malatya'sı...

Tüfenkci : Çarşı inşaatlarına hız verilecek

Tüfenkci : Çarşı inşaatlarına hız verilecek