Yeşilyurt Belediyesi 25 Bin Metrekare Rulo Çim Üretti
Gündem, 05 Ekim 2021 22:50Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında 2021 yılı içerisinde 25 bin metrekare rulo çim üretimi gerçekleştirdi. Aynı yerde 2022 Yılında ise 40 bin metrekare üretim yapmıştı.

Yeşilyurt Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle kurulan Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında ki rulo çim üretim alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bu yıl içerisinde üretilen 25 bin metrekare rulo çimlerin ilk etapta Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesi, Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi ile Çilesiz Mahallesi Halhal Parkın peyzaj düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarında değerlendirildiğini söyledi.
2022 yılında üretim kapasitesini 40 bin metrekareye çıkartmak için toprak hazırlığı ve tohum ekim işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Başkan Çınar, “ Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızdaki arpa, buğday, kuru fasulye, nohut ve rulo çim üretimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bahar ayında ekimini yaptığımız, sulamaları, bakımları ve toplanma süreçlerinden sonra hazır hale getirilen rulo çimlerimizi Beylerderesi Şehir Parkımız başta olmak üzere farklı bölgelerdeki yatırımlarımızın ve parklarımızın yeşillendirme çalışmalarında değerlendiriyoruz. Bu yıl içerisinde toplam 25 bin metrekare rulo çim üreterek büyük bir başarı elde ettik. Bu rakamı 2022 yılında 40 bin metrekareye çıkarmak içinde ekiplerimiz toprak hazırlığı başta olmak üzere diğer çalışmaları sürdürüyorlar. “ dedi.
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü çatısı altında bölge tarımını hareketlendirmek amacıyla birçok alanda faaliyet yürüttüklerini ifade eden Başkan Çınar, “İlçemizin tarımsal potansiyelini hareketlendirmek için büyük bir emek sarf ediyoruz. Kuru ve sulu tarım başta olmak üzere meyveciliğin geliştirilmesi ve bu meyvelerin tescil süreçleriyle ilgili çok yoğun bir çalışma döneminden geçmekteyiz. Hayata geçen yatırımlar, yoğun gayretlerimiz ve görüşmelerimizin meyvelerini toplamaya başlıyoruz. Bilindiği üzere Dalbastı Kirazımızdan sonra Banazı Karası Üzümümüzün de Coğrafi İşaret Tescil Belgesini aldık. Banazı başta olmak üzere bu bölgeye has, farklı bir tadı ve aroması olan, vücut sağlığına önemli katkıları bulunan bu eşsiz lezzetimiz başta olmak üzere diğer tüm tarımsal ürünlerimizin hak ettiği değeri görmesi ve ihracatının artması için çaba sarf ediyoruz. İklim değişiklikleri, çevresel faktörler ve yaşanan kuraklık gibi olaylardan dolayı doğal ve organik ürünlerin önemi daha da arttı. Malatya’da kayısı başta olmak üzere diğer ürünlerin daha kaliteli üretilmesi ve çeşitlendirilmesi içinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün çatısı altında birçok alanda faaliyet yürütüyoruz. Fiziksel yatırımların yanı sıra çiftçilerimizi bilgilendirme, fide destekleri, Kayısı ve Kiraz Bahçesi gibi hizmetlerimizle örnek ve güzel çalışmaların altına imza atıyoruz. Tarihsel kimliğinin yanı sıra tarımsal, gastronomi ve kültürel anlamda da güçlü bir potansiyele sahip Yeşilyurt’umuz tüm bu yatırımlar neticesinde turizmde isminden söz ettirecek bir hüviyete ulaşacak olup, bu yatırımların neticesinde tüm bölgelerimize olan ilgi daha da artacaktır.” diye konuştu.
Gündem, 05 Ekim 2021 22:50
Yorumlar (0)

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı
