İki Gözüm Ahmet filmi vizyona giriyor
Kültür & Sanat, 19 Ağustos 2021 23:22Malatyalı Özgün müzik sanatçısı Ahmet Kayanın hayatından kesitlerinin konu alındığı film, İki Gözüm Ahmet 27 Ağustosta tüm Türkiyede izleyicisi ile buluşuyor.
Ahmet Kaya Ailesinin iddiaları ile mahkemelik olan ve Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanan film, üst mahkeme kararı ile özgürlüğüne kavuşmuştu.
Yapımcılığını X Yapım, Ömer Demiral, Eşref Bukan ve Arafat Şavata’nın yaptığı filmin yönetmeni ise Sinemanın iki güçlü ismi Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop. Başrollerini Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız, Ruhi Sarı, Yelda Reynaud ile Ekin Aktaş’ın paylaştığı İki Gözüm Ahmet, özellikle yıllar önce Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde yaşanılan tüm olayları beyaz perdeye taşıyor. Magazin Gazetecileri Derneği Gecesinde ödül alırken, bir tek anadilinde şarkı okumak istediği için adeta linç edilen ve ülkesinden ayrılan unutulmaz sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitlerin beyaz perdeye taşındığı film, pandemi sürecinden dolayı Türkiye’de izleyicisi ile buluşamamıştı.
Başta Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsveç, Hollanda olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde 106 salonda aynı anda 08 Ekim 2020 Perşembe günü izleyicisi ile buluşan film bir süre yoğun bir şekilde izlenmiş ve en çok konuşulan, tartışılan Sinema film olmuştu.
Sinema Yönetmeni Gani Şavata, “İki Gözüm Ahmet” filminin 27 Ağustos’tan itibaren 16 ülkede ve Türkiye’de 6 ayrı dilde vizyona gireceğini belirterek “Tüm Türkiye ve Malatya’da bulunan sinemalarda filmimiz vizyona girecek. Uzun süredir Sinema sektörü kapalıydı. 27 Ağustos’ta sinemanın yeniden ayağa kalkma zamanı olmalıdır. Malatyalıların hemşehrilerinin filmine ilgi göstereceğini bekliyoruz” dedi.
Haber:Yeni Malatya Gazetesi


Kültür & Sanat, 19 Ağustos 2021 23:22
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
