EVREN: Esnaf için sicil affı bekliyoruz
Ekonomi, 08 Haziran 2021 06:16Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, takibe düşen esnaf için sicil affı taleplerini yineleyerek, en kısa sürede affın çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kuurlu üyeleri Malatya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) başkanı Ali Evren'i ziyaret etti. MGC Başkanı Vahap Güner, Cemiyetin kuruluşundan itibaren Malatya esnaf kuruluşlarıyla birlikte olduklarını belirterek “önce deprem sonra pandemi nedeniyle esnaflarımız zor günler yaşıyor. Esnafa hibe desteğinin yanı sıra faizsiz kredi desteği verilerek esnaf yeniden ayağa kaldırılmalıdır. Esnaf Başkanımız yıllardır bizlere destek oluyor bu gün onları ziyarete gelerek esnafımızın derdine ortak olmak istedik” dedi.
"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM"
MGC tarafından yapılan ziyaret için teşekkürlerini ifade eden Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren;"Pandemiden dolayı bir araya fazla gelemiyoruz. Ama bugün gazeteci arkadaşlarımız bizlere iadeyi ziyarette bulundular. Esnafa verilen krediler olsun, bazı sorunlar olsun her zaman sizlerle istişare halindeyiz. Tabi sıkıntılı günler geçmedi, inşallah bundan sonra geçeceğine inanıyoruz. Yine de tedbirleri elden bırakmayalım."
5 YIL GERİYE DÖNÜK AF BEKLENTİSİ
Takibe düşen esnafın sicil affı beklentilerini gündeme taşıyan Evren; "Sicil affı konusu torba yasada, genel merkezle görüştüm. Bugün yarın inşallah çıkacak. İnşallah dediğimiz gibi olur ama şimdi açıklamayalım. Temennimiz en az geriye doğru 5 yılı kapsaması. Milletvekillerimiz ile de konuyu konuştuk. Deprem oldu arkasından pandemi geldi. Bu en az 5 yıl geriyi kapsamalı ki, burada aş, iş devam etsin. Bizler, takibe düşen arkadaşlarımızın da kredi kullanmasını isteriz. İnşallah hükümetimizin bu sorunları çözeceğine inanıyorum" dedi.
"KAPANINCA ÖDEMEK ZORUNDASIN"
Hazine destekli verilen kredilerin iş yerini kapatınca ödenmesi gerektiğine işaret eden Evren;"Takibe düşen oldu, olmadığı değil. Adamın işyeri kapalı, ticareti gelişmemiş. Geçen bir arkadaşımla konuştum. İşyerlerini kapatmışlar, tabi pandemiden dolayı kapatmışlar. Bunlara bir çağrı yaptık geldiler istersen yeniden işini devam ettir, istersen bu parayı derhal yatır. Yatırmadığın takdirde yüzde 19 hazine destekli olduğu için iş yerini kapatmışşan krediyi getirip yatıracaksın. Zaten krediyi kullanırken de biz bunları kendilerine anlatıyoruz. İş yerini bırakır bırakmaz bu parayı devlet senden tahsil eder. Bize mesaj geldi ve biz mesajı ilettik. Bunu da açıklamakta yarar vardı." diye konuştu.
Ekonomi, 08 Haziran 2021 06:16
Yorumlar (0)

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı
