Batı Kollektörü, Yeşilyurt'u Kirlenmekten Kurtaracak
Gündem, 26 Nisan 2021 23:20Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt ilçesindeki akarsuları kirlenmekten kurtaracak, Malatyanın önemli altyapı projelerinden birini gerçekleştiriyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Batı Kollektörü bittiğinde Malatyada akarsulara karışan atık su kalmayacak" dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık maliyeti 37 milyon lira olan 36 bin 547 metrelik Batı Kollektörü hattı çalışmalarına devam ediyor. MASKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Yeşilyurt İlçesi Gündüzebey Mahallesi Kapuluk bölgesinden başlayıp, Mollakasım, Hamidiye, Hıroğlu, Tepeköy, Topraktepe ve Dilek Mahallesindeki hatta bağlantı yapılarak Atıksu Arıtma Tesisine deşarjı sağlanacak olan projede şuana kadar 3 bin 200 metrelik kısım tamamlandı. Projeyle birlikte atık suların akarsulara karışmasının önüne geçilmiş olunacak.
Çalışmalar kapsamında Sivasyolu Tepeköy Mahallesi’nde yapılan yatay sondaj çalışmalarını inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Daire Başkanları ve muhtarlar eşlik etti.
Batı Kollektörü çalışmalarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Tepeköy Mahalle Muhtarı Mehmet Erkut, “Batı Kollektörü projesi bittikten sonra inşallah mahallemin de daha önce yapılan yerlerin haricinde %70’inin kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak” dedi.
Sivasyolu Tepeköy Mahallesi’nde yapılan yatay sondaj çalışmasıyla birlikte Batı Kollektörü çalışmasının son durumu hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Büyük projelerimizden biri olan Batı Kollektörünün Dilek’ten başlayan kısmını Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte inceledik. Bağlantıları Dilek’ten ana kollektörümüze bağladık ve 3,5 km’lik alana kadar getirerek Sivas-Hekimhan yolunun geçişini yatay delgi ile delerek devam ettiriyoruz. Bu bölge çalışmalarımızın en sıkıntılı olduğu bölgeydi. Burayı geçtikten sonra Tepeköy içerisinden geçip Beylerderesi vadisinden Yakınca, Yeşilyurt ve Gündüzbey’e kadar projemiz devam edecektir. Alanda 1000’lik çelik boruyla yatay şekilde geçiyoruz” dedi.
BATI KOLLEKTÖRÜ 2022 YILINDA TAMAMLANACAK
Yılsonunda bütün Malatya sathında gerek içme suyu, gerek kanalizasyon, gerekse yol noktasında Büyükşehir uhdesinde olan bütün işlerin yapılıp bitirileceğini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Batı Kollektörü Dilek bağlantısının yapıldığı Tepeköy mevkiinde çalışmaları inceledik. Batı Kollektörü sadece Yeşilyurt, Gündüzbey, Tecde, Yakınca, Sütlüce, Topraktepe hatlarını almayıp ayrıca Dilek bölgesi de bu kapsam içerisinde değerlendirilerek Batı Kollektörüyle birlikte Malatya’da akarsulara karışan atıksu kalmayacak. Tepeköy’ün %70’i Batı Kollektörüne bağlanacak. Zaten Tepeköy’de %30’luk kısım diğer hatlara bağlı olduğu için bütün yerleşim yerlerimizde bölgeyle ilgili altyapı problemi çözülmüş olacak.
Bu yılın sonunda bütün Malatya sathında gerek içme suyu gerek kanalizasyon noktasında ve gerekse yol noktasında Büyükşehir uhdesinde olan bütün işlerin yapılıp bitmiş olacağını ifade etmek istiyorum. Tabi eksiklerde olacak, yeni işler çıkacak onlar zaman içerisinde telafi edilecek. Ana omurga diye tabir ettiğimiz kısımların bu yılın sonunda biteceğini ifade etmek istiyorum.
Batı Kollektörümüz, önümüzdeki yılın Mart ayında yani bir sene sonra hattın hepsi bitmiş olacak. İnşallah önümüzdeki Mart veya Nisan ayı gibi bütün Yeşilyurt bölgesi, Dilek bölgesi ve diğer bölgelerde bulunan bütün yerleşim yerlerinin Batı Kollektörüne bağlantısı sağlanmış olacak. Bilindiği gibi göreve geldiğimizde yarım olan Doğu Kollektörünü bitirdik. Ayrıca o bölgedeki 36 yerleşim yerinin Doğu Kollektörüne bağlanmasını sağlamıştık. Önümüzdeki yılın Mart veya Nisan ayında da Batı Kollektörüne bölgeleri bağlayarak atık suların akarsulara karışmasının önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.
Gündem, 26 Nisan 2021 23:20
Yorumlar (0)

'Göğe Yazılmış Son' Kısa Film Malatya'da Çekildi

BATTALGAZİ’DE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Dijital Dönüşüm Teknolojiden Geçiyor

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

Malatyalı Çağrı Avcu, Uluslararası Başarıya Ortak Oldu

Milli Boksör Hatice Akbaş, Sporcularla Buluştu

Yıldız: Demir Gidiyor Hekimhan Bakıyor

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9
