BAŞKAN GÜRKAN, YARDIM TIRLARININ UĞURLAMA TÖRENİNE KATILDI
Gündem, 30 Aralık 2020 03:55Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beşir Derneği Malatya temsilciliği öncülüğünde hazırlanan Suriyenin İdlib kentine gönderilmek için hazırlanan 3 tır insani yardım malzemesinin Suriyeye uğurlama törenine katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan alanda Beşir Derneği Malatya Temsilciği öncülüğünde hazırlanan soba, kömür, çocuk bezi ve temel gıda maddelerini taşıyan 3 tır malzemenin Suriye’ye gönderilmesi için yapılan organizasyona katıldı. Yapılan organizasyonda yardım tırlarının hazırlanmasında ve gönderilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür eden Başkan Gürkan, “ Bizler yönetim olarak katılımcı Belediye ilkesiyle, içerisinde özellikle Sivil Toplum Örgütlerimiz, meslek kuruluşlarımız, sosyal kanaat önderlerimiz, yerel önderlerimiz, sendikalarımızla birlikte, gönüllüler çerçevesi içerisinde yönetmeyi kendimize şiar etmiş, yönetim anlayışını benimsemiş felsefenin içerisinden geliyoruz. Bu anlamda da Beşir Derneğimiz hakikaten hayır konusunda yoğun çalışmaları var. Beşir Derneği yoğun gayretleri olan ve bu gayretleri şehrimiz içerisinde yaşayan insanlara sunarken diğer taraftan da mazlum olan ve yurt dışında yaşayan garip, mazlum, mahzun Müslüman kardeşlerimize ulaştırma noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını görüyorum. Yola çıkacak olan yardım tırlarında; kömüründen, çocuk bezine, yakacağına, mamasına, giyecek ve yiyecek maddeleri yer alıyor. 3 tır dolusu malzemenin komşumuz olan Suriyeli kardeşlerimize gönderilmek üzere Malatyalı hayırsever kardeşlerimizden alınarak burada bir aracı hüviyetinde malzemelerin Suriye’ye gönderilmesi için bir çalışma yapılmış. Bu programa katılmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Beşir Derneğimizin gerek il temsilcisi gerek Bölge Temsilcisine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu tırı dolduran hayırsever kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bu turun içinde ki malzemeler Müslüman kardeşlerimize ulaşacak. Onların kısmide olsa yaralarını saracak ve bu kış günü içerisinde onların bir sıcak yuva içerisinde ve aç kalmadan açıkta kalmadan bu ihtiyaçlarını giderecek diye tahmin ediyorum. Ben bu gayret ve çabalarından dolayı Beşir Derneğimize ve Bölge Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hayırseverlerinden hayırlarını kabul etmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Beşir Derneği Malatya İl Temsilcisi Vahap Yiğit, dernek olarak Suriye İdlib’e 3 tır yardım malzemesi hazırlayarak yola çıkacağını belirtti. Yiğit, hazırlanan tırlarda 650 adet soba, 50 ton kömür, gıda ve çocuk bezi, aynı zamanda çocuklara da bin 800 adet hediye paketi olduğunu ifade etti.
Beşir Derneği Doğu Anadolu Bölge Müdürü Muhammed Ali Özen ise, Beşir Derneği Suriye çalışmaları noktasında İçişleri Bakanlığı uhdesinde 2020 yılı içerisinde bütün bölgelerde insani yardım noktasında aktif bir şekilde görev aldıklarını söyledi. Malatya temsilciliği tarafından hazırlanan malzemelerin gönderilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Özen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Malatya halkına teşekkür etti.
Gündem, 30 Aralık 2020 03:55
Yorumlar (0)

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
