MASKİYE SU BORCU OLANLAR DİKKAT! SON 7 GÜN!
Ekonomi, 24 Aralık 2020 20:37Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7256 Sayılı Kanun kapsamında; su borcu olan vatandaşların, borçlarını yapılandırması için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2020 olduğunu hatırlattı.

Malatya Büyükşehir Belediye Binası zemin katta MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılandırma işlemlerinin gerçekleştirildiği merkezi ziyaret eden MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, abonelerin fırsattan yararlanabilmesi için son yedi günün kaldığını hatırlatarak, yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmamasını istedi. Karataş, “11 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7256 Sayılı Kanun kapsamında ödeme kolaylığı sağlanmıştı. Bazı abonelerimizin geçmişe yönelik su borçları bulunmaktaydı. Vatandaşlarımızın başvurması halinde31 Ağustos 2020 tarihine kadar olan borçların tamamını yapılandırıyoruz. Gerek peşin ödemelerde gerekse taksitlendirme seçenekleriyle ilgili abonelerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz. Daha önce kamuoyuna duyurmuştuk; peşin ödenmesi durumunda gecikme bedelinin yüzde 90’nı alınmıyor. Taksit yapmak isteyen abonelerimiz olursa da, 18 eşit taksit halinde yani 36 aya denk gelen bir ödeme kolaylığı sağlıyoruz. 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru yapan vatandaşlarımız ancak bu imkândan yararlanabilecek. Borcu olan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bu kampanyaya ilgi gösterdi. Su borcu olan bazı abonelerimizin ise hala müracaat etmediklerini gördük. Geriye kalan bu yedi günlük süre içerisinde yapılandırma başvurmayan vatandaşlarımızın da bu imkândan yararlanmasını istiyoruz. Abonelerimizden ricamız geçmiş dönemlere ait birikmiş su borçlarını ödesinler. Biz kendilerine ciddi kolaylıklar sağlıyoruz. 31 Aralık 2020 tarihi sonrasında yapılandırma işlemleri bitmiş olacak ve gelen talepleri geri çevirmek zorunda kalacağız. Kalan zamanı vatandaşlarımızın iyi değerlendirmesi gerekiyor. Geç kalmadan bir an önce Büyükşehir Belediye Binamızın zemin katında bulunan irtibat büromuza ve ilçe şefliklerimize müracaat etsinler. Son gün izdiham yaşanmaması için şimdiden başvurunuzu yapın. Sabah 08:00 ile 17:00 saatleri arasında sürekli hizmet veriyoruz. Talep edilmesi durumunda akşam saatlerinde bu süreyi uzatma şansımız var. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasın” dedi.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün su borcunu yapılandırmak isteyen, 65 yaş üstü, engelli ve evde çıkamayacak durumda olan aboneler için uygulamaya koyduğu evde yapılandırma işlemleri de devam ediyor. Aboneler, yapılandırma merkezinde yoğunluğa ve Covid-19 Pandemisi salgın riskine girmeden Alo 185 Çağrı Merkezi ve 0 422 377 74 44 no’lu telefonu arayarak taleplerini iletebilirler.
Ekonomi, 24 Aralık 2020 20:37
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
