Çalık: Malatyada 6 bin deprem konutu inşa ediliyor
Ekonomi, 29 Kasım 2020 06:18AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatyada 24 Ocak'ta yaşanan deprem sonrası ağır hasar gören binaların yıkımı devam ederken, depremzedeler için planlaması tamamlanan 6 bin 81 konutun inşasının hızla devam ettiğini, yapımı tamamlananların hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak’ta merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde etkilenen Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Kamıştaş, Düzyol ve Çolaklı mahallelerinde depremzedeler için yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu.
Depremde hasar gören ağır hasarlı 2 bin 205 bina yıkıldı
Depremzedelerin sorun ve taleplerini dinleyen Çalık burada yaptığı açıklamada, Malatya'da ağır hasarlı ve acil yıkılması gereken 7 bin 480 binadan bugüne kadar 2 bin 205'inin yıkıldığını ve yıkımların sürdüğünü söyledi. Malatya genelinde kesin hasarla incelenen toplam bina sayısının 68 bin 504 olduğunu belirten Çalık, “Malatyamızın 5 ilçesinde toplam kesin hasarlı bağımsız bölüm sayısı 234 bin 168, itiraz sonucunda incelenen bina sayısı 4 bin 304, itiraz sonucunda incelenen bağımsız bölüm sayısı 11 bin 164'dür” ifadesini kullandı.
“Yapımı tamamlanan deprem konutları teslim ediliyor”
Depremden bir ay sonra TOKİ tarafından Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi'nde 678 konutu kapsayan 1. bölge ile Pütürge ilçesinde 208 konutun yapımının hemen başlatıldığını daha sonra Gelincik Tepesi'nde 553 konutu kapsayan 2. bölge ile Kale ilçesinde 309 konutun inşaasına geçildiğini, başka yerlerde de konut yapımlarının sürdüğünü dile getiren Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un koordinesinde ilimizde bin 555 tanesi köy evi olmak üzere toplam 6 bin 81 deprem konutunun inşaat çalışmaları sürüyor. Yapımı tamamlananlar teslim ediliyor. Bir taraftan okul, sosyal donatı alanları, çevre düzenlemesi ve çocuk oyun gurupları da yapılmış olacak” dedi.
“Depremzede konutları maliyetinin yüzde 40 altına veriliyor”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'daki deprem konutları için maliyetinden yüzde 40 indirim yaptığını hatırlatan Milletvekili Çalık, “Sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşlarımızın uygun şartlarda ödeyebilmesi adına konut fiyatlarında yüzde 40 indirim yaptı. Bu müjdeyi vatandaşımızla paylaştılar. Bu çerçevede 2 yıl ödemesiz, 18 yıl sıfır faizle AFAD'dan hak sahibi olan vatandaşlarımız ödemelerini yapıyor olacaklar. Artık depreme dayanıklı, konforlu konutlarda yaşıyor olacaklar” diye konuştu. Çalık, 27 Kasım’da Pütürge merkezli 4,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve muhtarlarla görüştüklerini, herhangi bir mal ve can kaybının olmadığını sözlerine ekledi.



Ekonomi, 29 Kasım 2020 06:18
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
