YEŞİLYURT BELEDİYESİ 15 BİN METREKARE RULO ÇİM ÜRETTİ
Ekonomi, 27 Ekim 2020 09:34Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında toplam 15 bin metrekare alanda üretilen rulo çimler, Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesindeki peyzaj düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarında değerlendiriliyor. Bölge iklimine uygun olarak yetişen rulo çimler, rengi, kalitesi ve dayanıklılığıyla Millet Bahçesine farklı güzellikler katıyor.

“Rulo Çimlerimiz, Rengi, Kalitesi ve Dayanıklılığıyla Hizmetlerimize Yeni Güzellikler Katıyor”
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında toplam 15 bin metrekare alanda üretilen rulo çimler, Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesindeki peyzaj düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarında değerlendiriliyor. Bölge iklimine uygun olarak yetişen rulo çimler, rengi, kalitesi ve dayanıklılığıyla Millet Bahçesine farklı güzellikler katıyor.
TARIMSAL ÜRETİM VE AR-GE SAHASINDA BEREKETLİ BİR DÖNEM YAŞANIYOR
Yeşilyurt Belediyesi’nin ‘Tarım Belediyeciliğinde Markalaşma’ hedefiyle Cumhuriyet Örnekköy’de kurduğu Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında yapılan planlı ve titiz çalışmalar, nohut ve kuru fasulyeden sonra kaplama süs bitkisi ‘rulo çim’ üretiminde de bereketli bir dönemin yaşanmasına neden oldu.
15 BİN METREKERA ALANDA ÜRETİLEN RULO ÇİMLER, MİLLET BAHÇESİNE SERİLİYOR
Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmet Müdürlüğünde kurulan uzman ekiplerin gözetiminde geçtiğimiz Haziran ayında toprak tasfiyesi ve ekimi yapılan 15 bin metrekarelik alanda üretilen rulo çimler, son teknolojik çim kesme makinesiyle kesimi yapıldıktan sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçesindeki yeşillendirme çalışmalarına dâhil edildi.
Rulo çimlerin bölge iklimine uygun bir şekilde yetiştirdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ve personellerle birlikte hazırlanan rulo çimleri yeşil alanlara serdiler.
“RULO ÇİM ÜRETİMİNİ 40 BİN METREKARE ALANDA YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında ki 40 bin metrekarelik alanda rulo çim üretmeyi planladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, 25 bin metrekarede üretimlerin devam ettiğini, ilk etapta hazır hale gelen 15 bin metrekare rulo çimi Millet Bahçesindeki yeşil alan çalışmalarında kullandıklarını söyledi.
“DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULDUK, GÜZEL VE SAĞLAM RULO ÇİMLER ÜRETİYORUZ”
Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahasında planlı ve titiz çalışmaları neticesinde bakliyat ve rulo çim üretiminde bereketli bir dönemden geçtiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Özer, “ Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar’ın büyük önem verdiği doğal ve organik üretim konusunda çok büyük mesafeler aldık. Cumhuriyet Örnekköy’de hizmete sunduğumuz Tarımsal Üretim ve AR-GE sahasında nohut, kuru fasulye ve rulo çim üretiminde çok güzel sonuçlar alıyoruz. Nohut ve kuru fasulyede bereketli bir dönemi geride bırakırken, ilçemizin farklı yerlerindeki park ve yeşil alan çalışmalarımızda değerlendirmek üzere ilk etapta 15 bin metrekare alanda ekimini yaptığımız rulo çimlerimizi ilk olarak Beylerderesi Şehir Parkımızın ikinci etabında yapımı süren Millet Bahçesinin yeşil alanlarında değerlendirdik. Geçtiğimiz Haziran ayından önce toprak tasfiyesi yapılan ardından ekimi ve sulaması yapılan 15 bin metrekarelik alanda yetişen rulo çimlerimiz, bölge iklimine uygun bir yapıya sahip olup, rengi ve kalıcı özelliğiyle yeşil alanlarımıza farklı güzellikler katmıştır. Kendi alanlarımızda ürettiğimiz rulo çimler sayesinde bir yandan dışa bağımlılıktan kurtulup belediyemizi kâra geçirirken, diğer taraftan dışarıdan temin ettiğimiz çimlerde yaşadığımız bölge iklimine olan adaptasyon sorununu, kendi imal ettiğimiz çimlerde yaşamayacağız. Rulo çimlerimiz gerek dayanıklılığı gerekse de kalitesi ve rengiyle yeşil alan uygulamalarımıza büyük bir ayrıcalık kazandıracaktır. Toplam 40 bin metrekarelik alanımızda rulo çim üretimini yapmayı planlıyoruz, 15 bin metrekaredeki rulo çimlerimizi kullanmaya başladık, ekiplerimiz şu anda 25 bin metrekare alanda çim ekimi ve bakımına devam ediyorlar. İnşallah daha bereketli ve daha çok üretim yaparak, ihtiyaçlarımızı en güzel şekilde karşılamaya devam edeceğiz. İleriki zamanlarda daha fazla rulo çim üreterek ismiyle müsemma Yeşilyurt’umuzun her noktasını daha fazla yeşille buluşturacağız. Üretimlerimizin planlı ve düzgün ilerlemesi adına büyük gösteren Tarımsal Hizmet Müdürlüğümüzün değerli çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Ekonomi, 27 Ekim 2020 09:34
Yorumlar (0)

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı
