3 bin yeni istihdam
Ekonomi, 27 Ekim 2020 17:44Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açılışı gerçekleştirdiği 12 fabrika ile 3 bin yeni istihdam sağlandığını dile getirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün açılışı gerçekleştirdiği 12 fabrika ile 3 bin yeni istihdam sağlandığını dile getirdi.
Önceki gün bir dizi açılış ve partisinin kongresi için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış yaptığı fabrikalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, göreve geldikleri günden itibaren 26 adet yer tahsisi gerçekleştirdiklerini anımsatarak buralara kısa sürede kurulan fabrikaların üretime geçtiğini dile getirdi.
Pandemi süreci dolayısıyla fabrikaların inşatlarının durağanlaşma dönemine girmesine rağmen yakın zamanda faaliyete geçecek olan fabrikalarla birlikte 8 bin 500 kişiye iş imkanı sağlanacağını da hatırlatan Sadıkoğlu, “Cumhurbaşkanımız tarafından resmi açılışı yapılan 12 adet yeni fabrikanın toplam yatırım maliyeti yaklaşık 422 Milyon TL. Bu fabrikaların tamamı görev süremiz içerisinde kuruldu ve faaliyete geçti. Yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edildiği bu fabrikaların birçoğu ihracat yapan fabrikalar ve şu ana kadar 70 Milyon dolar ihracat gerçekleştirdiler, yıllık ihracat hedefleri de 220 Milyon dolardır. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kamulaştırma bedelleri için 40 Milyon TL destek aldık. Aldığımız bu destek ile yeni sanayi parselleri oluşturuyoruz. 88 adet yeni sanayi parseli oluşturmak için alt yapı çalışmaları devam ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla görüşme fırsatı da bulduğunu aktaran Başkan Sadıkoğlu, “30 yıldır çözülemeyen ve ciddi çevre kirliliğine sebep olan arıtma sorununun çözümü konusu başta olmak üzere Malatya’nın 4. Teşvik bölgesinden yeniden 6. bölgeye çıkarılması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkürlerimizi sunduk. Yine TMO’nun kayısı alımıyla kayısının katma değerli hale getirilmesi ve piyasanın regüle edilmesi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de teşekkürlerimizi sunduk” ifadelerine yer verdi.
Sadıkoğlu, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Varank’tan yatırımcıların teşviklerden faydalanması konusunda komisyon onayı şartının kaldırılmasını ve birtakım düzenlemeler yapılarak 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karardan önceki teşvik sistemine döndürülmesini de talep ettiklerini dile getirdi.
“32 yılda yapılanı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz”
Malatya sanayisinin ve ticaretinin daha güçlü bir konuma ulaşması için çalıştıklarını belirten Başkan Sadıkoğlu, şunları dile getirdi:
“Malatya Organize Sanayisinin temellerinin atıldığı günden bu yana geçen 32 yıllık süreçte toplamda 22 bin istihdam yapıldığını görüyoruz. 32 yılda yapılan çalışmaları ve sağlanan istihdamı 4 yıllık görev süremizde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Pandemi sürecinde hedeflerimizde sapma olsa da hedeflerimizi revize etmedik, 4 yılda 22 bin istihdam hedefimiz devam ediyor. Malatya sanayisinin mevcut durumunu yeni yatırımlarla birlikte geliştirirken, ticaretle uğraşan iş insanlarımız için de birçok proje hazırlıyoruz. Görev süremiz içerisinde bu projeleri hayata geçireceğiz. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarla sanayinin ve ticaretin birlikte gelişmesinin önünü açmayı hedefliyoruz”
Ekonomi, 27 Ekim 2020 17:44
Yorumlar (0)

Malatya Hava Limanından 71 bin Yolcu Uçtu

BÜYÜKŞEHİR'İN EĞİTİME DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Çiftçiler Gününde Tohum, Fide ve Ekipman Dağıtımı Yapıldı

GELİNCİKTEPE KADIN YAŞAM MERKEZİ’NDE KAYITLAR BAŞLADI

Malatya UNESCO Listesine alınan Arslantepe'yi Unuttu

Sadıkoğlu: Verilecek destekler Malatya'nın geleceğini ilgilendiriyor

Malatya'da Dilencilikle Mücadele

ÇAMURLU VE BULGURLU'NUN YOLLARI ASFALTLANIYOR

Malatya'da Suriye Karması, Şampiyon Oldu

Ampute Futbol Takımı Şampiyonluk Kupasını Aldı

Hekimhan'da Cem Evinin Temeli Atıldı

Malatya’da Özel Öğretim Kurumları Çalıştayı düzenlendi

Sarıtaş: 'Malatya da Zemin Etütleri yapılıyor'

Gençler Konak’tan Horata’ya Doğa Yürüyüşü Yaptı

Battalgazi Belediyesi Kilit Taşı Fabrikası Kuruyor

GENÇ KIZILAY EKİBİNE YANGIN EĞİTİMİ VERİLDİ

FATİH FURKAN AKKAYA ASKON GENEL SEKRETERİ OLDU

Yıldız: Çat Barajı'ndaki su seviyesi alarm veriyor

Arapgir Onar Köyüne Ziyaretçi Akını

Gani Şavata'nın 'Sürgün' Filmi Uluslararası Ödül Aldı

Hani Malatya Buğday Pazarını Yapmıştı...

'Depremler Sonrasında Malatya 6 Ay Geri Kaldı'

Çakır: Malatya Daha Planlı Olarak İnşa Edilebilirdi

Eğlence Tırı Doğanşehir'de çocukları sevindirdi

Yıldız: Üreticiye dönüm başına 10 bin lira destek verilsin

Veli Ağbaba 19 Mayıs için Pinhani'yi Getiriyor

CHP Kadın Kolları Anneler Gününü Kutladı

Yeşilyurt Aile Şenlikleri Yoğun İlgi Gördü

Doğanşehir'de 3 Bin Konut Yapılıyor

Orduzu Çınar Park ile Pınarbaşı Parkı Birleştiriliyor

Veli Ağbaba'dan 19 Mayıs'ta Konser Sözü

Battalgazi Voleybol Takımı Galibiyetle Başladı

'Çölyak Haftası' Dolayısıyla Seminer Düzenlendi

TSKB’den Malatya sanayisine pozitif yaklaşım

Yeşilyurt Belediyesi İlk Taziye Evi Temelini Attı

YEŞİLYURT AİLE ŞENLİKLERİ 10 MAYIS’TA YAPILIYOR

Yakınca Ardıçtepe Konut İhalesi Yapıldı

Gaziantep Malatyalılar Derneğinden Malatya'ya Ziyaret

Kılıç: Organizede Fabrikalar Kapanıyor
