AZERBAYCANLI GARDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
Gündem, 06 Ekim 2020 10:02Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak Eylül Ayı Olağan Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

“İki Devlet Tek Millet Anlayışıyla Azerbaycanlı Gardaşlarımızın Yanındayız”
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Başkanlığında toplanarak Ekim Ayı 1.Oturum Toplantısını gerçekleştirdi. Meclisinde açılışında konuşan Belediye Başkanı Çınar, ‘İki Devlet Tek Millet’ anlayışıyla Azerbaycan’ın yanında yer aldıklarını söyledi.
Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak Eylül Ayı Olağan Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.
“AZERBAYCAN’LI GARDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Yeşilyurt Belediyesi sosyal paylaşım sitelerinden canlı yayınlanan toplantının açılışında Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırısını kınayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “30 yıla yakın bir süredir Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan bir milyon Azerbaycanlı kardeşimizi yurtlarından sürerek katliamlar yapmış olup, 27 Eylül’de yeniden bu saldırılarını tekrarlayarak uluslar arası hukuku çiğnemiştir. Türk Milleti olarak “ İki devlet tek millet” anlayışı ile can Azerbaycan’ın haklı davasında her daim yanında olduğumuzu belirtir, bu uğurda Hakk’a yürüyen asker ve sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah gardaşlarımızı muzaffer etsin diyorum.” diye konuştu.
“TABLET BAĞIŞ KAMPANYASINA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılmak üzere Tablet Bağış Kampanyasını başlattıklarını söylerken, “ İlçe Kaymakamlığımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla, uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklarımıza verilmek üzere ‘Çocuklarımızın Eğitimi İçin, Bir Tablet Bağışla Eğitimin Kalbine Dokun’ temalı kampanyamızı başlattık. Yeşilyurt Belediyesi olarak projeye 200 adet tablet bağışladık. İnşallah hayırseverlerimizin, eğitim gönüllülerimizin, siyasi partilerimizin, iş insanlarımızın, meclis üyelerimizin, basın kuruluşlarımızın ve değerli hemşerilerimizin destekleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin EBA Sistemi üzerinden uzaktan eğitim görmesini sağlayacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle ilçemizin 44 farklı noktasına EBA Destek Noktası kuracağız. Çocuklarımızın eğitim hayatlarına katkı sağlamak adına başlattığımız bu kampanyamıza herkesin destek vermesini bekliyoruz. İlçe genelinde sayısını 8’e çıkardığımız Millet Kıraathanelerimiz, Bilgi Evlerimiz, Kültür ve Sanat Merkezlerimizle gençlerimizin eğitim hayatına ciddi katkılar sunup verimli çalışmalar yapıyoruz.40’a yakın öğretmen kadromuzla her yaştan vatandaşımıza kaliteli ve güzel eğitimler veriyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerimizin daha fazla okuması ve kendilerini geliştirmeleri için eğitim hizmetlerinde örnek alınan ve farkındalık yaratan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 2021 Yılı Bütçe Teklifi ve Tarifelerinin görüşülmesine yönelik teklifin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi 2021 Yılı Stratejik Plan ve Performans Programını görüşerek onayladı.
“2020 YILI İÇİN BELİRLEDİĞİMİZ HEDEFLERİN BİRÇOĞUNU GERÇEKLEŞTİRDİK”
Stratejik Plan ve Performans Programıyla ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Geçen yıl ki stratejik planımıza göre bu yıl gerçekleştirmeye hedeflediğimiz birçok çalışmamıza ulaştık. Şu anda öngördüğümüz gibi gidiyor, önümüzdeki yıl da inşallah aynı şekilde hem stratejik plana uygun hem de performans programı çerçevesinde hareket edeceğiz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kadim Çırmıhtı’nın tarihi zenginliklerini ön plana çıkarmak adına sürdürdüğü ‘Restorasyon ve Dönüşüm’ projeleri kapsamında ki Ahmet Çalık Tekstil Müzesine, Çalık Denim Tekstil San. Tic.A.Ş. tarafından 360 Bin TL. bağış teklifini, Tekstil Müzesinde ki restorasyon ve yapım işlerinde kullanılmak üzere şartlı bağış olarak kullanılmasını görüşüp onayladı.
Tecde mahallesi ‘Musa Sokağı’ isminin geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Malatya’nın renkli simalarından Mercedes Kadir (Fatih Kaydı) olarak değiştirilmesine yönelik gündem maddesi ile CHP Grubu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan Atalar Mahallesinin isminin Haçova olarak değiştirilmesi ve İkizce Mahallesinin Ankara asfaltından ayrılan yola Hüseyin Atılgan isminin verilmesi önergeleri Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.
EKİM AYI 2.TOPLANTISI SEKİZ EKİM’DE
Gündemdeki imar maddelerinden birçoğunu görüşüp onaylayan, yedi maddenin ertelenmesine, beş maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine de karar veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim Ayı 2. Toplantısını 8 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirecek.
Gündem, 06 Ekim 2020 10:02
Yorumlar (0)

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı
