Vali Baruş, Doğanyol'da hasarlı binalar yıkılıyor
Ekonomi, 01 Şubat 2020 01:02Vali Aydın Baruş depremin etkilerinin yoğun bir şekilde hissedildiği Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın Baruş’u Doğanyol’da ilçe kaymakamı Yunus Emre Vural ve ilçe belediye başkanı Hakan Bay karşıladı. Doğanyol ilçe meydanındaki yemek dağıtımına katılan Vali Baruş ve Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mobil yemek aracını inceleyip vatandaşlara yemek dağıttılar. Malatya Barosunca toplanan yardımları ilçeye ulaştıran Baro Başkanı Enver Han ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.
Daha sonra Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ile ilçede kurulması planlanan konteyner alanında incelemelerde bulundular. Buradan Gökçe Mahallesine geçen Vali Baruş AFAD tarafından kurulan çadırlar ile ilgili ilçe kaymakamı Yunus Emre Vural’dan bilgiler aldı.
Gökçe Mahallesinde ağır hasarlı binaların yıkım işlemini gözlemleyen Vali Aydın Baruş ve Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık vatandaşın depremin olumsuz etkilerinden bir an önce kurtulması için yıkımların hızla devam edeceğini söyledi. Vali Baruş konuşmasında; “Deprem neticesinde onlarca vatandaşımız yaralandı. Yüzlerce binada ağır hasar ve göçükler oluştu. Gökçe Mahallesinde de önemli oranda göçükler var. Bu hasarlı binaların yıkımına başladık. Vatandaşlarımızın psikolojisinin düzelmesi amacıyla bu manzaraları mümkün olduğunca çabuk ortadan kaldırmak istiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri bu yıkım çalışmalarına başladılar. Bu olumsuz havanın değişiminin hemen ardından vatandaşlarımızın barınabileceği güzel mekanlar inşa etmek için çalışmalara başlayacağız. Toki bölgesinde yer tespit çalışmalarına başlandı. Bu mahallemizde acil ihtiyaca binaen konteyner kent kuracağız. Daha sonra ise kalıcı konutların yapımına başlayacağız. İnşallah bu sene içerisinde bu yaraları saracağımıza inanıyorum. Bizlere vermiş oldukları destekler için Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum.
Çevre ve şehircilik Bakanımızın talimatı üzerine burada bulunan ağır hasarlı binaların yıkımına başladık. Bu mahallemizdeki diğer riskli yapıları da temizleyip bu olumsuz havayı dağıtacağız. Bu deprem çalışmalarında Doğanyol ve Gökçe’de görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından Pütürge ilçesine geçen Vali Baruş ve Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı ilçe kaymakamı Recep Aydın ve ilçe belediye başkanı Mikail Sülük karşıladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca deprem nedeniyle gönderilen, hayvanları telef olan çiftçilere İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit tarafından “20 adet küçükbaş hayvan” teslim edildi. Vali Baruş ve beraberindekiler Pütürge konteyner kent alanını inceledikten sonra ilçeden ayrıldılar.
Ekonomi, 01 Şubat 2020 01:02
Yorumlar (0)

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
