BATTALGAZİ MECLİSİ, EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI TAMAMLANDI
Siyaset, 07 Eylul 2020 18:39Battalgazi Belediye Meclisi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Eylül ayı olağan toplantısının 1.oturum 2.birleşiminde bir araya gelerek, 6 gündem maddesini görüştü.

Battalgazi Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısı 1.oturumun 2.birleşimi ile tamamlandı. Koronavirüs tedbirleri dahilinde Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen birleşimde 6 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Saat 14.00’te Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşüldü.
Battalgazi Belediye Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Çamurlu Mahallesi’nde gerekli olan lise alanında ki imar plan değişikliği talebinin uygun olduğuna karar verilirken, ilçe sınırlarında bulunan 30 adet parkın isim değişikliğine yönelik teklif ise İmar Komisyonuna havale edildi. İmar komisyonuna havale edilen Selçuklu Mahallesi’nde yeni açılmış ve isimsiz olan sokaklar, Toygar Mahallesi’nde bulunan isimsiz sokağın isimlendirilmesi ve imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.
BAŞKAN GÜDER: “YANLIŞ YÖNLENDİRENLERİN OYUNUNA GELMEYİN”
Meclis toplantısı sonrasında Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm ile alakalı konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Çevreyolunun altı diye tabir ettiğimiz Şehit Fevzi Mahallemizde dönüştürme adına yapılacak olan ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında onayladığı kentsel dönüşüm çalışmasını ilk gündemimize aldığımız zaman, mahallemizden olumlu dönüşler almıştık. Fakat bazı farklı yönlendirmelerden kaynaklı ‘Belediye burada rant sağlamak istiyor, bazıları burada bedava konut sahibi olacak’ şeklinde dedikodular yayıldı. Bu dedikodular rahatsız edici boyuta geldi. Bizim niyetimiz o bölgenin dönüşümünü sağlamak. Kentsel dönüşümün yapılmasına karar verildikten sonra insanların bu dönüşüme ihtiyacı olduklarını belirten diğer mahalle muhtarları kendi mahallelerinde de dönüşüm isteklerini bizlere iletmişti. Eski konutların olduğu yerlerde dönüşümün sağlanması belki de vatandaşlarımızın 10-15 yılını alacak. Bazı vatandaşlar, Şehit Fevzi Mahallesi’nde olayı farklı yöne kanalize etmek ve oradaki vatandaşı galeyana getirmek için her türlü girişimde bulunuyorlar. Yanlış yönlendirenlerin oyununa gelmeyin. O bölge de belirtilen alan bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın onaydın geçerek, riskli bölge ilan edilmişti. Geçtiğimiz günde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz mahallemizde bilgilendirme bürosu açtı. Yaptığımız ve yapacağımız görüşmelerin hepsinde oradaki dönüşüm için vatandaşların yanında olmamız gerektiğini ifade ettik, etmeye de devam edeceğiz. Şuan değerlendirmeler yapılıyor. Tabi yapılan değerlendirmelerin Bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor ki bir açıklama yapılabilsin. Şuan o aşamadayız. Oradaki insanları doğru bilgilendirmemiz gerekiyor. Dönüşüm sağlandıktan sonra tabi ki Cumhurbaşkanımız ile indirim için görüşme sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız, Malatyalı hemşerilerine gerekli kolaylığı sağlayacaktır. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız, Beydağı Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm için belirli bir indirim yaptı. Kentsel dönüşümün ardından gerçekleştirilecek olan çalışmalarla Şehit Fevzi Mahallemiz hak ettiği değeri görecektir” dedi.
Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim Ayı Toplantısını 1 Ekim Perşembe günü saat 14:00’de Battalgazi Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirecek.
Siyaset, 07 Eylul 2020 18:39
Yorumlar (0)

'Göğe Yazılmış Son' Kısa Film Malatya'da Çekildi

BATTALGAZİ’DE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Dijital Dönüşüm Teknolojiden Geçiyor

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

Malatyalı Çağrı Avcu, Uluslararası Başarıya Ortak Oldu

Milli Boksör Hatice Akbaş, Sporcularla Buluştu

Yıldız: Demir Gidiyor Hekimhan Bakıyor

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9
