BAŞKAN GÜDERDEN İŞSİZLİĞİ AZALTACAK PROJE
Ekonomi, 23 Ağustos 2020 08:54Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği Birlikte Başaracağız projesi, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 18-40 yaş arası işsiz ve eski hükümlü vatandaşlara gerekli eğitimler verildikten sonra 6 farklı sektörde istihdam edilmeleri sağlanacak.

Malatya’daki işsizlik oranının azaltılmasına katkı sağlanacak 1 milyon 200 bin TL bütçeli “Birlikte Başaracağız” projesiyle, çalışmayan ve eski hükümlü 18-40 yaş arası bireylere; yetkinliklerine ve geliştirilebilir özelliklerine uygun mesleki beceriler kazandırılması ve istihdama katılım sağlamaları hedefleniyor. İşsizliğin bireye ve topluma yansıyan olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesinin amaçlandığı ‘Birlikte Başaracağız’ projesiyle, işsizliğin azaltılması, sosyal kalkınmanın hızlandırılması, dezavantajlı kesimlerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, toplumun çekirdeği olan aile içerisindeki düzensizliklerin azaltılmasına destek olarak, ekonomik, psikolojik ve sosyal açıdan dayanışma içinde olan güçlü toplum temellerini sağlamlaştırmak amaçlanmaktadır. Battalgazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü iştirakçiliğinde düzenlenecek projeyle Malatya’da iş açığı olan 6 farklı sektörde eğitimler verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere eğitim sonrasında işe yerleştirilmelerine destek olunacak.
TOPLAM 210 KURSİYERE EĞİTİM VERİLECEK
6 farklı sektörde ihtiyaç duyulan iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek ve sektörde istihdamın arttırılması amaçlanan projeye, Karagöz Mahallesi, Merkez Beydağı Mahallesi, Şehit Fevzi Mahallesi, Hanımınçiftliği Mahallesi, Göztepe Mahallesi, Hatunsuyu Mahallesi ve Taştepe Mahallesi’nde ikamet eden 18-40 yaş arası işsiz ve eski hükümlü vatandaşlar başvurabilecek. Toplam 210 kişiye eğitim verilecek ve bu sayının yüzde 10’unu istihdam edilecek.
BAŞKAN GÜDER: “KARDEŞLERİMİZE İŞ BULABİLMELERİ İÇİN ALT YAPI SAĞLIYORUZ”
Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek proje hakkında bir açıklamada bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Battalgazi Belediyesi olarak SOGEP kapsamında Fırat Kalkınma Ajansına 2 tane proje sunmuştuk. Bunlardan bir tanesi Battalgazi’nin Kalbi kadın Kooperatifi, diğer projemiz ise ‘Birlikte başaracağız’ projesiydi. Bilindiği gibi Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifimiz daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabul görmüş ve o noktada Bakanlığın desteğini almıştık. Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi projemizde, evlerinde iş sahibi olmak isteyen veya ellerindeki hünerleri sergilemek isteyen bayanlarımıza bu olanağı sunarak, aile bütçesine de aynı zamanda katkı sunmalarını amaçladık. SOGEP kapsamında kabul edilen diğer projemiz ise ‘Birlikte başaralım’ projesi. Burada amacımız işsizlikle mücadele noktasında işsiz olan kardeşlerimize iş bulabilmeleri için alt yapı sağlamaktır. Tabi bunda sayı sınırlı olacak. Projemizde 210 tane vatandaşımızı kursa tabi tutacağız. Toplamda 210 vatandaşımız belirli kurslardan geçtikten sonra kalifiyeli eleman olma unvanını kazanmış olacaklar ve bunun sertifikasını almış olacaklar. Kursiyerlerimizin almış olduğu sertifikalar, sektörlerin ihtiyacını karşılama noktasında yardımcı olacaktır. Başvuru için belli koşullar, şartlar var ve bunlar önümüzdeki günlerde açıklanacak. Projemizde paydaşlarımız olacak. İştirakçilerimiz ile beraber kurslarımızı geliştirmiş olacağız. İŞKUR üzerinden günlük belli bir ücret de kursiyerlerimize verilecek. Burada esas amacımız verilecek olan ücretten ziyade, kursu alan 210 vatandaşımızı kalifiyeli hale getirmek. Bu projemizi de inşallah ilerleyen günlerde başlatarak, Battalgazi’deki vatandaşımıza faydalı olmak istiyoruz” dedi.
Ekonomi, 23 Ağustos 2020 08:54
Yorumlar (0)

'Göğe Yazılmış Son' Kısa Film Malatya'da Çekildi

BATTALGAZİ’DE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Dijital Dönüşüm Teknolojiden Geçiyor

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

Malatyalı Çağrı Avcu, Uluslararası Başarıya Ortak Oldu

Milli Boksör Hatice Akbaş, Sporcularla Buluştu

Yıldız: Demir Gidiyor Hekimhan Bakıyor

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9
