Başkan Gürkan Büyükelçi Miyajimaya Malatyayı Anlattı
Kültür & Sanat, 23 Ağustos 2020 17:45Malatyaya gelen Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Malatyanın tarihi ve turistik mekânları gezdiler.

Her fırsatta Malatya’nın çok güzel ve zengin bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Büyükelçi Malatya’da gördüğü misafirperverlikten ve ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Malatya’da çok güzel zaman geçirdiğini, Malatya’da görülmeye değer güzel alanların olduğunu belirten Büyükelçi Akio Miyajima, ortak çalışma platformlarının oluşturulması ve yeni çalışma alanlarında birlikte çalışmayı bizlerde arzu etmekteyiz. Malatya tarihi, kültürü ve insanlarıyla gerçekten çok güzel.
Geziler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya tarihi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Aslantepe MÖ. 4 bin yıllara kadar tarihlenen bir merkez. Dünyadaki ilk bürokratik devlet yapısı burada şekillenmiş. Dünya’daki ilk yerleşik hayatın, muhasebe kayıtlarının, gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evirmesi ve ilk kılıcın burada bulunması dünya tarihi ve kültürü açısında büyük bir bulgudur. Şu an burası UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde. Bizler UNESCO kalıcı listesine alınması için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan projeler hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Gürkan gerçekleştirilecek olan anlaşmalar ve imzalanacak protokoller ile ortak çalışma alanları oluşturulabileceğini böylece daha güzel ve kaliteli hizmetlerin ortaya çıkacağına inandığını belirtti.
Gezi sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükelçi Akio Miyajima’ya aslan heykeli hediye etti.
Gezi Programına Malatya Valisi Aydın Baruş’da eşlik etti.
Kültür & Sanat, 23 Ağustos 2020 17:45
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
