Ekmeğe zam yapan fırıncılara ceza
Ekonomi, 21 Temmuz 2020 03:56Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ekmeğe sessiz sedasız zam yaparak gramajı düşüren fırınları denetleyerek ceza uygulaması yaptı.

Malatya’dan son günlerde bazı fırınlarda uygulanan ekmek zammına karşı Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından denetimler gerçekleştirildi. Zammın mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmediğine dikkat çeken Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, 200 gram ve 1.25 TL rayiç bedele uymayan esnafa cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından mevzuat dışı ekmek zammına karşı fırın denetimleri başlatıldı. Denetimler esnasında fırıncı esnafına hatırlatmalarda bulunup açıklamalar yapan Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hüseyin Hanbay, Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanlığının pide ekmeğine yaptığı zammın usulüne ve kanunlara uygun olmadığını belirtti. Usulsüz ve mevzuata aykırı zamma karşı denetimler yaptıklarını kaydeden Hanbay, “Ekmekte gramaj ve fiyat tarifelerinin teklif şekli, ilgili mevzuatta açık ve nettir. Fiyat ve gramaj, ilgili komisyonun salt çoğunluğu ile tespiti yapılır ve ilgili mercilerce onaylanır. Ardından onaylı gramaj ve fiyat tarifeleri fırıncı esnafına dağıtılır ve esnaflar da işyerlerinde vatandaşların görebileceği şekilde uygun yerlere asılması suretiyle ilan edilir” dedi.
Zam yapanlara cezai işlem
Şu anda pide ekmeğinde onaylı gramajın 200 gram ve fiyatın da 1 lira 25 kuruş olduğunu hatırlatan Hanbay, “Bunun dışındaki gramaj ve fiyat tarifeleri geçerli olmayıp Büyükşehir Zabıta ekiplerimiz tarafından fırınlar denetlenerek ilgili mevzuata göre işlemler yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.
Hanbay, yaptıkları denetimlerde bazı fırınların mevzuat dışı fiyat artışı uyguladıklarını bazı fırınların ise yürürlükte olan gramaj ve fiyat tarifesini sürdürdüklerini tespit ettiklerini açıkladı. Denetimler sırasında, yürürlükte ki tarifeye uymayan işyerlerine cezai işlem yapıldığı görüldü.
Ekonomi, 21 Temmuz 2020 03:56
Yorumlar (0)

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı
