Yamadağlarına Yeniden Kar Yağdı
Yaşam, 27 Mayıs 2020 08:58Geçtiğimiz hafta Yamadığında yaylaya çıkan küçükbaş hayvan yetiştiricileri, önceki gün yağan kar yağışı ve beraberinde sıcaklıkların düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşadılar. Yaşanan kötü hava şartları ve kar yağışı nedeniyle yeni doğan yavruların soğuktan donarak telef olduğu bildirildi.

Önceki gün aniden başlayan kar yağışı ve beraberinde meydana gelen hava soğuması yaylacıları perişan etti. Tipiye yakalanan çobanlar sürüleri toplamaya çalışırken zor anlar yaşadı
Geçtiğimiz hafta Yamadığında yaylaya çıkan küçükbaş hayvan yetiştiricileri, önceki gün yağan kar yağışı ve beraberinde sıcaklıkların düşmesi nedeniyle sıkıntı yaşadılar. Yaşanan kötü hava şartları ve kar yağışı nedeniyle yeni doğan yavruların soğuktan donarak telef olduğu bildirildi.
Yamadağı üzerinde yer alan Oluklu, Çap ve Karapınar yaylasında yaklaşık 5 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Yaylacı Şuayip Şatır yaşanan olayı ise şu şekilde özetledi. “Önceki gün aniden başlayan kar yağışı hayvanlarımız otlamada iken bizleri yakaladı. Sürüleri çadırlara indiremedik. Yağış başladığında yaklaşık 4-5 km uzaklıktaydık. Özellikle yeni doğan yavrular sıkıntı çekti. Yürüyemeyen yavrulardan her sürüde en az 4-5 hayvanımız donarak telef oldu. Diğer yandan yaylaya yeni geldik. Yayla yollarımız çok bozuk bir an önce elden geçirilmesi lazım” diyerek taleplerini iletti.
Yollar Yeniden Elden Geçirilmeli
Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın ise konuyla ilgili verdiği bilgide yaşanan kötü hava şartlarının bölgedeki yetiştiricileri olumsuz olarak etkilediğini kaydederek; “Yamadağları bildiğiniz gibi küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin en fazla kullandıkları yaylalardan birisidir. Önceki akşam başlayan kar yağışı bölgedeki yetiştiricilerimizi olumsuz yönden etkiledi. Biz olayları yakinen takip ettik. Tek tesellimiz zayiatın büyük olmaması ve can kaybı yaşanmamasıdır.” Diyerek yetiştiricilerin belirttiği gibi yayla yollarının süreç içinde yeniden elden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
KAYNAK/ A.Vahap Kaygusuz- Malatya Sonsöz Gazetesi
Yaşam, 27 Mayıs 2020 08:58
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
