Ölmeztoprak’tan Bakan Yerlikaya’ya Malatya raporu
Siyaset, 25 Ekim 2025 23:44AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Görüşmede, Malatya’daki kira yardımlarında yaşanan aksaklıklar, deprem konutlarının teslim süreci ile göçün sosyal doku üzerindeki etkileri ele alındı. Ölmeztoprak, “Hemşehrilerimizin sesi olmaya, her platformda sorunlara çözüm aramaya devam edeceğiz” dedi.
Malatya’da vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bu talepleri Ankara gündemine taşımayı sürdürüyor. TBMM’de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelen Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın öncelikli konularını dile getirdi.
HAK SAHİPLİĞİ SÜRECİ
Deprem bölgesinde yürütülen konut teslim sürecine ilişkin son durumu paylaşan Ölmeztoprak,
vatandaşların barınma konusunda yaşadığı beklentileri aktardı. AFAD koordinasyonunda hak sahiplerine konutların bir an önce teslim edilmesinin önemine değinen Ölmeztoprak, sürecin hızlandırılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi konusunda fikir birliği oluştuğunu belirtti.
KİRA YARDIMLARINDA KESİNTİSİZ DESTEK VURGUSU
Görüşmede ayrıca, AFAD üzerinden yapılan kira desteklerinde yaşanan gecikmeler ve ödemelerin sürdürülebilirliği konuları da ele alındı. Milletvekili Ölmeztoprak, vatandaşlardan gelen talepleri bakanlık nezdinde paylaştığını belirterek, “Sürecin güvenli biçimde ilerlemesi adına konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
GÖÇ VE SOSYAL DOKU DEĞERLENDİRMESİ
Malatya’da son dönemde artan göç hareketliliğinin toplumsal yapıya etkilerinin de görüşmede ele alındığını belirten Ölmeztoprak, sosyal uyumun korunması, ekonomik dinamiklerin yönetilmesi ve birlikte yaşam kültürünün güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ilgisinden dolayı teşekkür eden Milletvekili Ölmeztoprak, “Hemşehrilerimizin sesi olmaya ve çözüm arayışlarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Siyaset, 25 Ekim 2025 23:44
Yorumlar (0)
Yeni Malatyaspor: 0 1461 Trabzon FK: 4
TGK Sonuç Bildirgesi: BİK Teşvik Edici Olmalı
TGK: Gazetecilik Yasayla Güvence Altına Alınmalı
Yeşilyurtspor: 0 Kahramanmaraşspor: 2
Anadolu Basını Bolu'da Buluştu
Orduzu'da İntihar Eden Kadının Kimliği Belirlendi
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
