MALATYA’DAN SUMUD FİLOSU’NA ANLAMLI DESTEK
Gündem, 15 Eylul 2025 10:51Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Sumud’un Yolunda, Gazze İçin Umut Taşıyoruz” programı, Battalgazi Feribot İskelesi’nde gerçekleştirildi. Program kapsamında öğrenciler, Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan Sumud Filosuna destek vermek için temsili olarak feribotla yola çıkarak anlamlı bir mesaj verdi.
“Sumud” kelimesi Arapça kökenli olup “direniş, sabır, kararlılık” anlamına gelmektedir. Bu kavram, Filistin halkının yıllardır süren zorluklar karşısındaki onurlu duruşunu ve umut mücadelesini simgelemektedir. Programın isminin de ilham kaynağı olan Sumud, Gazze halkına yalnızca yardım değil, aynı zamanda moral ve dayanışma ruhu taşımayı hedeflemektedir.
Öğrencilerden Duygusal Destek
Etkinlikte Malatya genelindeki okullardan gelen öğrenciler, ellerinde Filistin bayrakları ve taşıdığı dövizlerle Gazze’ye ve Sumud Filosuna desteklerini gösterdiler. Feribotun hareketi öncesinde öğrenciler hep bir ağızdan Gazze’ye destek mesajları verirken, bu anlamlı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler, Gazze’de yaşayan çocuklarla gönül bağı kurduklarını ve onların acılarını paylaştıklarını dile getirdiler.
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilen programda, yardımların sadece temel ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp bir umut ve dayanışma sembolü olduğunu vurgulandı. Programın, Malatya’dan tüm Türkiye’ye ve dünyaya güçlü bir barış ve kardeşlik çağrısı olarak yansıdığı vurgulandı. Bu tür etkinliklerin, özellikle genç nesillerin duyarlılığını artırmada önemli bir rol oynuyor.
“Sumud’un Yolunda, Gazze İçin Umut Taşıyoruz” programı, Malatya’dan yükselen bir iyilik hareketi olarak hem Gazze halkına moral verdi hem de dayanışmanın evrensel dilini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu anlamlı organizasyon, Malatya halkının yüreğinin Gazze ile birlikte attığını gösterdi.



Gündem, 15 Eylul 2025 10:51
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
