Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!
Ekonomi, 02 Haziran 2025 05:47Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları kurbanlık alışverişi konusunda uyararak, kurbanın bir ibadet olduğunu vurgulayarak, zincir marketler yerine yerel yetiştiricilerden kurbanlık alınması çağrısında bulundu.
Başkan Keskin, "Vatandaşlarımızdan kurbanlarını yetiştiricilerden almalarını, kurbanlık satan zincir marketlerden uzak durmalarını özellikle rica ediyoruz" dedi. Keskin, "Zincir marketlerin kurban satışına girmesi, yerel ekonomimize ciddi zarar vermektedir. Köylerimizdeki, ilçelerimizdeki besicilerimizin emeğinin karşılığını alması, hayvanlarını satabilmesi için bu hassasiyet çok önemli" ifadelerini kullandı.
Şevket Keskin, zincir marketlerin yerel ekonomiyi sömürmekle kalmayıp inanç değerlerini de sömürdüğünü dile getirerek bu konudaki tepkisini ortaya koyarak, "Marketler, kurban satışıyla sadece kısa vadeli bir kar amacı gütmektedir. Oysa bu durum, hayvanlarını büyük emeklerle yetiştiren besicilerimizin alın terini hiçe saymaktır. Yerel üreticimizi desteklemek, Malatya'mızın ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak demektir. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kurbanlık alacak vatandaşlarımızın dini, vicdani ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini istiyoruz. Bu sadece kurban kesmek değil, aynı zamanda bir emekle geçinen üreticiyi ayakta tutmak anlamına da gelir. Yerel ekonomiyi korumak hepimizin görevi." şeklinde konuştu.
MESOB Başkanı Keskin, "Kurban, dini bir vecibedir, bir ibadettir. Bu, marketten yapılan sıradan bir alışveriş değildir. Kurbanlık seçimi ve alımı, belli başlı kuralları olan, özen gösterilmesi gereken bir süreçtir. Bu ibadetin, zincir marketlerdeki reyonlardan, katalog siparişleriyle veya kampanya paketleriyle yerine getirilmesi doğru değildir. Besicilerimiz ve yetiştiricilerimiz, bu konuda bilgi ve deneyim sahibidir. Kurbanın kesiminden dağıtımına kadar her aşamada bu ibadetin ruhuna uygun hareket etmek gerekir. Zincir marketlerdeki satışlar, hem ticaret ahlakına, hem de ibadet anlayışımıza uygun düşmemektedir" açıklamasını yaptı.
Ekonomi, 02 Haziran 2025 05:47
Yorumlar (0)
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
Taşkın: Mahallelerdeki En Güçlü Bağımız Kadın Kollarımızdır
Tefsirli Yatılı Hafızlık Akademisinin Temeli Atıldı
Melekbaba’da Gençlik Etkinliği
Tecde, Şeyhbayram ve Karakavak’ta Yollar Asfaltlanıyor
CHP Heyeti İlçe Belediyelerini Ziyaret Etti
Ergün Apartmanı Davası 21 Ocak'a Ertelendi
HAK HABERCİLİĞİ NEDİR?- Süleyman İRVAN
Meclis Üyesi Ergül Günaydın CHP'den İstifa Etti
