Vali Yavuz: Malatya Deprem Defterini 2026'da Kapatacak
Gündem, 17 Mart 2025 17:23Malatya Valisi Seddar Yavuz 2026 yılının ilk çeyreğinde Malatya'da deprem defterini kapatmak istediklerini belirterek "Malatya yeniden inşa ediliyor 100 bin adet konut ve işyeri inşaatı hızla devam ediyor" dedi.

Malatya İş Adamları Derneği tarafından verilen iftar yemeğine katılan Malatya Valisi Seddar Yavuz önemli açıklamalarda bulundu. Malatya'nın deprem edefterinin 2026 yılının ilk çeyreğind etamamen kapatacağını açıklayan Vali Seddar Yavuz "Deprem anından itibaren sahada olduk, acıları paylaştık, yaraları birlikte sarmaya çalıştık. Kahramanmaraş’ta 2 ay boyunca görev yaparken şahit olduğum bir şey var: Gençlerimiz, geleceğimiz için umut kaynağı. Sokakta belki de yanlış değerlendirdiğimiz evlatlarımız, depolarda yardım malzemelerini ayrıştırarak, halka faydalı olacak şekilde çalışarak insanlığa hizmet ettiler. Bu yüzden gençlerimize güvenelim, onlara inanalım. Tarihte her dönemde gençlerimizle ilgili kaygılar dile getirilmiştir; ancak bu milletin evlatları her zaman zor zamanların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Bugün de farklı olmayacaktır" dedi.
Vali Yavuz "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yerel yönetimlerimiz, ilimizin yeniden imarı için büyük bir çaba sarf ediyor" diyerek şunları söyledi:
KIRSALDA 934 YERDE İNŞAAT ŞANTİYESİ VAR
"İlimizde büyük bir şantiye sahası var; yapılan çalışmaları sahaya çıktığınızda açıkça görebilirsiniz. Kırsalda tam 934 farklı lokasyonda inşaatımız devam ediyor. Bu çalışmaları sadece gezmeye kalksanız, 1 ayda tamamlamanız mümkün değil. Merkezde ise 75 rezerv alanında 42.000 bağımsız bölüm üretiyoruz. Yani toplamda yaklaşık 100.000 konut ve iş yeri inşa ediliyor. Bunlar devasa yatırımlardır ve gerçekten büyük bir özveriyle yürütülmektedir.
2026'DA DEPREM DEFTERİNİ KAPATACAĞIZ
Tabii ki eksiklerimiz olabilir, aksaklıklar yaşanabilir. Ancak yapılan işin büyüklüğüne ve hızına baktığımızda, her vicdan sahibi insan bu çabanın hakkını teslim edecektir. Nitekim şu ana kadar 26.000’den fazla konut için kura çekimi gerçekleştirdik. Hedefimiz, 2026 yılının ilk çeyreğinde deprem defterini kapatmak ve Malatya’yı eskisinden daha güçlü bir şehir haline getirmektir.
Bu süreçte birbirimize destek olmalıyız. Eksiklikleri kamuoyunda değil, yüz yüze konuşmalıyız. Depremin yıkıcı etkilerini yaşamış insanlarımızın motivasyonunu düşürmek yerine, moral ve umut aşılamalıyız. Önümüzdeki dönemde inşaatlarımız tamamlanacak, ticaret canlanacak, şehrimiz yeni bir döneme girecek. Malatya’ya yatırımcı çekmek, esnafımızı desteklemek için birlik olmalıyız.
Bugün, bizleri iftar sofrasında bir araya getiren kıymetli başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, yaptıkları bağışlar ve katkılar için teşekkür ediyorum. Malatya için güzel bir uyum yakaladık, Allah bozmasın. İnşallah hep birlikte çalışarak, bu şehri 1,5 yıl içinde eskisinden daha güçlü hale getireceğiz.
Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum, hayırlı akşamlar diliyorum.”
Gündem, 17 Mart 2025 17:23
Yorumlar (0)

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı

TGS, Malatya’da gazetecilere haklarını anlattı!

TSYD'nin Ağabeyi Kerim Hoşfikirer'i Kaybettik

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ
