Vali Eşi Selda Yavuz KETEM’i Ziyaret Etti.
Yaşam, 23 Ocak 2025 08:364 Şubat Dünya Kanser Günü öncesinde Vali Seddar Yavuz’ un eşi Hanımefendi Selda Yavuz, Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'i ziyaret ederek kadınlarımızı kanserle mücadelede bilinçlendirmek için önemli mesajlar verdi.

Ziyaret programında Hanımefendi Yavuz’a; Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Kaymakam Adayı Fatma Bayalan, 2. Ordu Kurmay Bşk. ve Garnizon Komutanı eşi Nihal Kiraz, ilimiz Vali Yardımcıları eşleri, İl Emniyet Md. Eşi ve Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü eşlik etti.
Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekip, Kanserle mücadelede en büyük silahımız erken teşhistir ifadelerini kullanan Hanımefendi Yavuz, KETEM ziyaretinde; “Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için düzenli olarak tarama yaptırmalıyız. KETEM gibi merkezlerimiz, bu konuda bize büyük kolaylık sağlıyor. Tüm kadınlarımızı, bu imkandan yararlanmaya davet ediyorum." şeklinde önemli bir çağrıda bulundu.
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ziyaretinin ardından Hanımefendi Yavuz ve beraberindeki heyet Yeşilyurt Cemalgürsel 1 Konteyner Kentte ikamet eden aileleri ziyaret etti.
Vali Seddar Yavuz’un öncülüğünde hayata geçirilen “Gönülden Gönüle Projesi” kapsamında konteyner kentte yaşayan 16 aileyi ziyaret eden Hanımefendi Yavuz, ailelerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek çeşitli ayni yardımlarda bulundu.
Ziyaretin ardından konteyner kentte yaşayan vatandaşlarla sohbet eden Hanımefendi Selda Yavuz, “Zorlu süreçlerden geçen vatandaşların yanında olmak amacıyla yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Desteklerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
KETEM Hakkında
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), kadınlarda sık görülen kanser türlerinin erken teşhisi için ücretsiz tarama hizmetleri sunan önemli sağlık kuruluşlarıdır. Bu merkezlerde;
⦁ Mamografi: Meme kanserinin erken teşhisi için kullanılan bir görüntüleme yöntemi
⦁ HPV Tarama: Rahim ağzı kanserinin önlenmesi için yapılan bir tarama testi gibi birçok önemli tarama hizmeti verilmektedir.
Önemli Noktalar
Erken Teşhis Hayat Kurtarır: Kanser, erken teşhis edildiğinde tedaviye daha iyi yanıt verir ve başarı şansı artar.
⦁ Ulusal Kanser Tarama Programı: 40-69 yaş arası tüm kadınlara yönelik ücretsiz mamografi tarama imkanı sunar.
⦁ KETEM'e Başvuru: Yakın sağlık merkezinden randevu alarak KETEM'e başvurabilir, ücretsiz tarama hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Yaşam, 23 Ocak 2025 08:36
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
