Büyükşehir Belediyesi Bayan Kuaför Kursu Açtı
Yaşam, 08 Kasım 2024 08:39Malatya Büyükşehir Belediyesi, meslek edindirme çalışmalarına yeni bir halka ekleyerek Kernek Külliyesi’nde Kuaförlük Kursu açtı.

Kernek Külliyesi’nde açılan Kuaförlük Kursu’na katılan kursiyerler temel saç kesimi, şekillendirme teknikleri, boya ve bakım uygulamaları gibi alanlarda kapsamlı bir eğitim alıyor. Eğitimler, alanında uzman eğitmenler tarafından verilirken, katılımcılar hem teorik bilgi hem de pratik beceriler kazanıyor. Kurs süresince büyükşehir belediyesinin sağladığı destek ve malzeme imkanları da kursiyerlerin eğitimlerini en verimli şekilde tamamlamalarına katkı sağlıyor. Kursun sonunda başarılı olan kursiyerler de sertifika almaya hak kazanacaklar. Bu sertifika, kursiyerlerin iş hayatına adım atarken onları bir adım öne çıkaracak ve iş bulma imkanlarını da artıracaktır.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kernek Külliyesi düzenlenen Kuaförlük Kursu’na katılan kursiyerler, verilen eğitimin kalitesinden ve eğitim ortamının profesyonelliğinden oldukça memnun olduklarını belirttiler. Kursiyerler, kuaförlük sektöründe çalışmayı hedefleyenler ve mesleki gelişim açısından çok değerli olduğunu belirttiler.
“KURS BİZE İLAÇ GİBİ GELDİ”
Kuaförlük Kursu’na katılan 54 yaşındaki kursiyer Ayfer Aksu Karakoç iki yıldan itibaren kursa geldiğini ve kursa katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Ben geçen yıl da kuaförlük kursuna katıldım. Hocamızdan ve yönetimden çok memnunum. Depremden sonra kurs bize ilaç gibi geldi gerçekten. Buraya geldiğimizde psikolojik olarak çok rahatlıyoruz. Burayı bize tahsis eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
“BİZE BU İMKANI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Kursiyerlerden Duydu Selçuk; “Uzun zamandır bir kursa katılmayı düşünüyordum ama kuaförlüğe daha yatkın olduğum ve sevdiğim bir alan olduğu için kuaförlük daha çok ilgimi çekti. Hemen başvuru yaptım. Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
“HEP BİRLİKTE BURADA DEPREMİN ACISINI UNUTUYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan çeşitli kurslara katılarak depremin acısını unuttuklarını söyleyen 45 yaşındaki kursiyer Meral Turan, “Ben 3 çocuk annesiyim. Çocuklarım büyüdü, üniversite okuyorlar. Evde yalnız kaldığım için böyle bir kursa katılmak istedim. Hayatımda ilk defa bir kuaförlük kursuna katılıyorum. İleride kendime bir işletme açmayı düşünüyorum. Burada olmak çok hoşuma gitti ve çok mutluyum. Yeni arkadaşlar ediniyorum. Hocalarımız bize karşı çok iyi, güzel bir ortamımız var. Hep birlikte burada depremin acısını unutuyoruz. Böyle güzel faaliyetlerle düzenleyerek bize fırsatlar sunan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
“KURSLARIMIZDA KADINLARIN MESLEK SAHİBİ OLMASI SAĞLANIYOR”
Kuaförlük Kursu eğitmeni Rukiye Gerçek de kendi adına ve kursiyerler adına Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “ Buraya gelen bütün kursiyerlerimizin kendine ait hayalleri ve hedefleri var. Bu hedef ve hayalleri doğrultusunda en iyi şekilde, en iyi yerlere gelmeleri için kursumuzu sürdürüyoruz. Meslek edinmenin yaşı olmadığı için kadınlarımızın her yaşta meslek edinebileceklerini bilmeleri gerekiyor. Kendi ayaklarının üzerinde durabileceklerinin en iyi örneklerinden birinin bu kurslar olduğunu düşünüyorum. Bütün Büyükşehir Belediye tesislerinde bu kurslar ücretsiz bir şekilde verilip, kadınların meslek sahibi olması sağlanıyor. Bu süreçte yanımızda olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler” dedi.
Yaşam, 08 Kasım 2024 08:39
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
