Bakan Kurum Malatya'nın Fahri Hemşerisi Oldu
Siyaset, 02 Kasım 2024 11:33Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çeşitli incelemeler ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Bakan Kurum'a Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından fahri hemşerilik beratı verildi.

Bakan Kurum'u, havalimanında Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet karşıladı.
Bakan Kurum’un başkanlığında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fırat Toplantı Salonu’nda geniş katılımlı AFAD Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Malatya AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan, Malatya MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Temsilcileri, STK temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.
Toplantıda, bugüne kadar yapılan çalışmalar, ihale aşamasındaki projeler ve planlamalar detaylı bir şekilde değerlendirildi.
FAHRİ HEMŞERİMİZ OLDU
Toplantının ardından Vali Yavuz ve beraberindeki heyetle birlikte 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyaret eden Bakan Kurum, gençlerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla Bakan Kurum’a, Fahri Hemşehrilik Beratı takdim edildi.
VALİ YAVUZ. BAKANIMIZ GELİNCE BİZİ BİR HEYECAN SARIYOR
Vali Seddar Yavuz “Sayın Bakanımız ne zaman şehrimize gelse bizleri heyecan sarıyor; çünkü Sayın Bakanımız İlimize her gelişinde yeni projeler başlamakta, devam eden projeler hız kazanmaktadır ve vatandaşlarımız ile hemşerilerimizin umudu her geçen gün daha da güçlenmektedir. Ben de yaklaşık 3,5 aydır sizlerle beraberim ve görüyorum ki inşaatlarımız hızla yükseliyor. Biraz sonra Yeşil Evler projesi ve diğer projelerde göreceksiniz ki Sayın Bakanımızın şehrimizde büyük bir emeği var.
Ben de uzun yıllar devlete hizmet etmem vesilesiyle, Sayın Bakanımızla Kocaeli'de de ender ve gurur duyulacak projeleri gerçekleştirme imkanımız olmuştur. Şimdi de Malatya'da birlikte çalışmak nasip oldu.
Malatya Valisi olarak, 3,5 ay içinde ilimizdeki gelişmeler ve birlikte yürüttüğümüz çalışmalar konusunda Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda bizde gece gündüz demeden çalışmalarımızla Sayın bakanımızın hızına erişmeye çalışıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Malatya’mıza ve deprem bölgelerine verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın huzur içerisinde barınabilecekleri yuvalarına ve işlerine kavuşmaları en çok bizleri ve Sayın Bakanımızı mutlu edecektir. Sayın Bakanımızla birlikte çalışmaktan, kendisinin emir ve talimatları doğrultusunda bu şehirde imar ve inşa faaliyetleri içerisinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.
Sayın Bakanımıza olan minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz; Büyükşehir Belediye Meclisimizin ittifakla kendisine fahri hemşehrilik unvanı vermesi, aramızdaki güçlü birlikteliğin en güzel göstergesidir
Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımıza sağlık ve afiyet içinde nice hizmet yılları diliyorum. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Milletimize ve devletimize hizmet yolunda kendisine bir kez daha saygı ve sevgilerimi arz ediyorum.” dedi.
YEŞİLEVLER PROJESİNİ İNCELEDİ
Kitap fuarı ardından, Yeşilyurt ilçesine geçen Bakan Kurum, Merkez-31 Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Yeşilevler İnşaat Alanı’nda da incelemelerde bulunup, 750 konutluk projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Vali Yavuz’un, Bakan Kurum’a Malatya’ya teşrifleri ve verdiği desteklerinden ötürü teşekkür etmesinin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilimizden ayrılmak üzere havalimanına hareket etti.
Siyaset, 02 Kasım 2024 11:33
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
