Malatya Çarşı Projesinde Ulaşım Yeraltına Alındı
Gündem, 30 Ağustos 2024 02:48Malatya Çarşı meydan projesi tartışılırken projede Çerşı merkezinde araçlar yer altından yapılacak alt geçitlerle sağlanacak. Kışla Caddesinden Emeksiz Kavşağına kadar olan bölgede trafik yeraltı geçidi ile sağlanacak. Kışla Caddesinden bir alt geçirt de Akpınar'a yapılıyor. Trafik yeraltına alınınca yer üstü de tamamen yayalara kalacak.

Malatya Çarşı Meydan projesinde görseller incelendiğinde Kışla Caddesinden Emeksiz kavşağına ve Dörtyol yakınlarına kadar yeraltı geçidine yer verildiği görülüyor. Kışla Caddesinin ortasından itibaren iki gidiş, iki de geliş olacak şekilde yapılacak alt geçitle araçların ulaşımı sağlanacak. Bu arada Kışla caddesinden inişte, LC Wakiki önünden Akpınar'a da doğru da bir alt geçit girişi görülüyor. Kışla Caddesinden başlayan 4 şeritli alt geçit yer altından Dörtyol yakınlarına çıkıyor.
Emeksiz alt geçidi yerinde kalırken, Fuzuli girişi ise normal bir ulaşımla sağlanacak.
ÇARŞININ YER ÜSTÜ TAMAMEN YAYALARA BIRAKILDI
Malatya'nın çarşı merkezinde ulaşım yer altından sağlanırken, yer üstü de Yeni Cami, Kışla Caddesi, Akpınar Civarı, Malatya Valiliği önü ve civarı, Emeksiz kavşağı etrafı, Yeni Cami civarı tamamen yayalara bırakılacak.
Eski Belediye Binası yerine yapılacak Söğütlü Cami ise büyüklüğü ve yeni yeri ile dikkatleri çekiyor.
YERİN ALTI SU KAYNAKLARI, BU ALT GEÇİTLER NASIL YAPILACAK
Öte yandan Kışla Caddesi ve Fuzuli Caddesinden gelen derelerin aktığı yeralltı sularıyla meşhur, Malatya Çarşısının altında yapılacak 4 şeritli alt geçitler nasıl yapılacağı bilinmiyor. Zemin etüdü yapılıp yapılmadığı henüz bilinmezken, masa başında hazırlanan projenin uygulanmasının da oldukça zor olduğu ifade ediliyor. Trafiği yer altına alınan Malatya Çarşısında proje hayata geçirilldiğinde yeni fore kazıklar çakılarak suyla mücadeleye devam edilecek gibi görünüyor.
İşte alt geçitleirn yer aldığı Malatya Çarşısında yer üstü tamamen yayalara bırakıldı ve yer üstünde tek bir araca bile yer verilmediği görülüyor.
Gündem, 30 Ağustos 2024 02:48
Yorumlar (0)

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı
