Doğanşehir İmar Planı onaylandı
Gündem, 18 Ağustos 2024 15:016 Şubat Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremleri ile büyük yıkım yaşayan Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde İmar planı onaylandı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, göreve gelir gelmez 7/24 ilçenin imar planı için ekipleri ile canla başla çalıştıklarını ve Doğanşehir imar planının onaylandığını belirtti.
Başkan Bayram sözlerine şöyle devam etti, “ 6 Şubat Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin Doğanşehir ilçemizde verdiği maddi ve manevi yaraların sarılmasında ve Doğanşehir İlçe merkezimizin imar planlarının onaylanmasında emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve tüm ekip arkadaşlarına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er'e ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanı ile tüm personeline, Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekibine teşekkür ederim. Doğanşehir ilçe merkezinin İmar planlarının onaylanması ile 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesi uygulanmasına başlanılacağını tüm kamuoyumuzun bilgisine sunarım.”
BAYRAM; “REZERV ALANINA YAPILACAK BİNALARIN TEMELLERİ ATILACAK”
Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, İlçe için çalışmaya devam edeceklerini ve Doğanşehir’i en kısa zamanda ayağa kaldırmak için çalışacaklarını belirtti.
Başkan Bayram; “ İmar planımızın onaylanması ile devam edecek süreci en kısa zamanda hemşehrilerimiz için çözeceğiz. İmar planımızın onaylanması hemen inşaat izni vereceğimiz anlamına gelmiyor sırada parselizasyon çalışmaları var. Yani planlı saha içerisinde kalan bütün parseller uygulama görerek alanları ve grafik olarak şekilleri değişecek depremin oluşturduğu kadastral kayıklık giderilecek parseller yapılaşmaya uygun hale gelecek. Bakanlığın onayı ve yönetmesi ile parselizasyon çalışmalarını da Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Çok kısa bir zaman diliminde yeni tapular dağıtılacak inşallah, ayrıca rezerv alanında kalan yerlerle ilgili de Sayın Bakanımız gerekli talimatları verdi. Kentsel dönüşüm Daire Başkanımız ve teknik ekibi ile istişareler edildi, kısa zamanda rezerv alanına yapılacak binaların temelleri atılacak İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.
Gündem, 18 Ağustos 2024 15:01
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
