Geçit: Yeşilyurt'u Yeniden Turizme Kazandıracağız
Gündem, 05 Ağustos 2024 09:02Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Doğal ve tarihi güzelliklere sahip Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesinde bulunan ve yaşanan büyük depremlerde ağır hasar alıp yıkılan tarihi tescilli yapılarımızı Bakanlıklarımızın destekleriyle baştan aşağıya restore ederek kent turizmine yeniden kazandıracağız.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Mehmet Cüreoğlu ve mühendislerle birlikte geçen sene yaşanan büyük depremlerde ağır hasar alıp yıkılan tarihi tescilli yapıların olduğu bölgede detaylı bir incelemede bulundu.
Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel kimliğini yeni dönem yatırımlarıyla muhafaza edip, bölge turizmini yeniden hareketlendirecek adımlar atacaklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr.İlhan Geçit, “ Yeşilyurt’umuz köklü bir tarihe ve kültüre sahiptir. Geçen yıl yaşadığımız büyük deprem felaketlerinde ağır hasar alıp tehlike arz ettiği için ilgili kamu ve kurumlarımız tarafından yıkımı gerçekleşen tarihi tescilli yapılarımızı yeniden ayağa kaldıracağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle birlikte buranın tarihi ve kültürel kimliğini korumak, muhafaza etmek ve yeni dönem yatırımlarıyla daha cazip hale gelmesini sağlamak için gerekli ön hazırlıkları yaptık. Bölge turizminin en önemli güzergâhlarından olan Çırmıhtı bölgesini yeniden cazip hale getirip, özlenen o eski günlerinde yeniden dönmesi için titiz ve planlı bir çalışma yürütüyoruz. Tarihi Çırmıhtı Evlerimizi tarihi dokusuna uygun bir şekilde yeniden inşa ederek, otantik ve tarihsel görüntüsüne yeniden kavuşturacağız. Buranın kültürel ve tarihsel değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim amacımız bölgemin turizmini hareketlendirip, depremin izlerini tamamen ortadan kaldırmaktır.” diye konuştu.
Başkan Geçit, Çırmıhtı’da ki dönüşüm sürecini sağlıklı ve güvenli yürütmek için mahalle muhtarlarının ve mahalle sakinlerinin görüşlerini dikkate aldıklarını hatırlatırken, konuşmasından sonra inceleme ziyaretine katılan mahalle sakinlerine yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler paylaşıp, karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Gündem, 05 Ağustos 2024 09:02
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
