AĞBABA: YİNE ‘KANDIRILDIK’ DİYECEKLER
Siyaset, 15 Temmuz 2024 06:02CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 8. yıldönümünde yaptığı açıklamada, “15 Temmuz darbesine karşı direnişin bizlere öğretisi, devleti bu tür yapılanmalara teslim etmemek ve bunlara karşı topyekûn mücadele etmektir.” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.
“15 Temmuz’un üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen AKP’nin hala gerekli dersleri almadığını açıkça görüyoruz.Bu darbe girişimine giden yolun AKP-FETÖ işbirliği olduğunu hiç kimsenin unutmaması gerekiyor” diyen Ağbaba, “251 Yurttaşımızın hayatına mal olan hain darbe girişiminin ardından AKP’nin akıllanıp buna göre adımlar atacağını beklerken maalesef izlenen politikalardan bunun gerçekleşmediğini görüyoruz. Bakanlıkları tarikatlara-cemaatlere pay edip sonra bir kez daha ‘kandırıldık’ diyecekler. Ortada bir kandırılma yok, tıpkı FETÖ gibi birlikte yol alma, devleti birlikte pay etme, kamu mallarına çökme, adam kayırma, torpil vb. var. Geçmişte FETÖ ile nasıl yol alındıysa şimdi de farklı adlar altındaki cemaatlerle aynı yol yürünüyor.” dedi.
DOĞRU ADIMLAR ATILMALI
Ağbaba; “15 Temmuz halkın darbeye karşı direnişi, bizlere devleti bu tür yapılanmalara teslim etmemek ve topyekûn mücadele etmeyi öğretmiştir. Devleti yandaşların, nepotizmin, tarikatların oyuncağı haline getirmenin bedelini tüm yurttaşlarımız ödedi, böyle devam ederse ödemeye devam edecektir. 15 Temmuz’dan ülkeyi yönetenlerin ders alması, bir daha bu tür girişimlere izin verilmemesi için doğru adımlar atması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının sonunda; “Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimini önlemek adına canını ortaya koyarak şehit olan 251 yurttaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, 2193 gazimizi şükranla anıyorum.” dedi.
Siyaset, 15 Temmuz 2024 06:02
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
