MEV Malatya Yönetimi Burs Vermek İçin Kolları Sıvadı
Eğitim, 26 Haziran 2024 06:44Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından kurulan Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Malatya Şube Başkanı Arif Aksoğan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermek için kolları sıvadı.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Arif Aksoğan, yönetim kuruluyla birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti Vahap Güner ve yönetimini ziyaret etti. Kurulduğu 1985 yılından beri 30 binden fazla Malatyalı öğrenciye burs imkânı sağlayan MEV’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Başkan Aksoğan:
“Bizlerde Şubat ayında göreve geldik. Malatya Eğitim Vakfı 1985 yılında merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın bizzat talimatıyla kuruldu. O günden bu yana Atatürk ilke ve inkılaplarına ve Cumhuriyet’e bağlı yetişen Malatyalı öğrencilerimize burs sağlamayı hedefliyor. Zaten kuruluş amacı da bu. 30 binin üzerinde öğrenciye burs verildi. Bizde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bursları ulaştırmayı hedefliyoruz”
ifadelerine yer verdi.
MEV Başkanı Aksoğan İstanbul Şişli'de bulunan ve Üniversiteli kız öğrencilerin kaldığı MEV'e ait Öğrenci yurdu binasının dönüşüme alınarak binanın yeniden yapılacağını açıkladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden MGC Başkanı Vahap Güner "MEV 40 yıldan bu yana üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Bu kuruluşumuz Malatya'nın en önemli hayır kuruluşudur. Yeni Yönetime başarılar diliyoruz" dedi.
MEV HAKKINDA
Malatya Eğitim Vakfı, sekizinci Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal’ın Onursal Başkanlığında ülke genelinde başarılı ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli duygulara sahip üniversite öğrencilerinin eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile eğitime gönül vermiş Malatyalılar tarafından 18.07.1985 tarihinde kurulmuştur. Vakfımız, eğitim alanında gereken her türlü katkıyı sağlayarak, ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmeyi hedefleyen, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfımız, dayanışma ve yardımlaşmanın güçlendirilmesi, gençlerin Vakfın olanaklarından yararlandırılması amacını gütmektedir. Vakıf, Kurucular Kurulu, Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurullarından ibaret organlar eli ile faaliyet göstermektedir.
Eğitim, 26 Haziran 2024 06:44
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
