İYİ Partili Adaylar Mahalle Gezilerine Devam Ediyor
Siyaset, 30 Mart 2024 06:162024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ve İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ilçesine bağlı Özal, Cumhuriyet (Örnek Köy) ve Gözene mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, belediye meclis üyesi adayları ve partililerinde eşlik ettiği ziyaretlerin ilk durağı Özal mahallesi oldu. İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı’nın bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde bölgeye yaptığı yatırımların görüşüldüğü ziyarette mahalle sakinleri Helvacı’ya kamu yatırımları konusunda gösterdiği başarılardan dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Cumhuriyet (Örnek Köy) Mahallesinde de vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti başkan adayları ve partililer burada vatandaşlara deprem sonrası yeniden dönüşüm projelerini anlatırken İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, Yeşilyurt özelinde deprem konusunda üst düzey tecrübesi ve deneyimi olan başka bir adayın olmadığını ve anketlerde AK Parti ile başa baş yarıştıklarını dile getirerek “Yeşilyurt’ta özel sizden rica ediyorum, bugün bizim anketlerde, AK Parti anketlerinde AK Parti ile aramızda bir iki puan fark var. Bir onlar öne geçiyor bir biz öne geçiyoruz” diyerek Ali Helvacı’ya destek olmalarını talep etti.
Gözene Mahallesinde yine vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İYİ Partili adaylar bölgenin gelişimi ve Yeşilyurt ile bütünleşmesi için hazırladıkları projeleri paylaştı. İlk olarak söz alan İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı, deprem sürecinin doğru yönetilemediğine değinerek Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasının deprem sonrası koordinasyonun sağlanamamasına sebep olduğunu belirterek “Maalesef üzülerek ifade ediyorum ki yaşadığımız bu deprem felaketinde eğer Afet İşleri Genel Müdürlüğü kapatılmamış olsaydı buralardaki deprem felaketinin bu kadar üzüntüsünü yaşamazdık. Maalesef kötü bir şey daha oldu. Bir diğeri de Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılması. Bakın sizin burası eskiden bir köydü. 442 sayılı köy kanununa göre köydü. Şimdi burası mahalle oldu. Mahalle olunca birçok yetkileriniz etkilendi. Çevreniz sosyal yaşantınız, tamamen değişti. Ne şehirli olabildik ne köylü kalabildik. İkisinin arasında bir şey olduk.” Dedi.
Helvacı sözlerinin devamında bölgenin yatırımlar konusunda geri kaldığını gözlemlediğini belirterek “Yıllardır bu gönülden ırak gözden ırak felsefesini bu defa değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bir şehirde değişim yapmazsanız gelişmeyi sağlayamazsınız. Geleceğinizi göremezsiniz. Benim için önemli olan önce gönüllere nasıl girebilirim nasıl bir belediye başkanı olunacağını görmek için ben buradayım. Oy verenden de Allah razı olsun vermeyenden de. Ama ben gözlerinizden anlıyorum Ali hocamız bu sefer seçilir diyor.”
İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise milletvekilliği adaylığı sürecinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığına kadar olan 15 aylık sürede depremin yaralarının bir türlü sarılamadığına değinerek tüm seçim çalışmalarında deprem sonrası yeniden kentleşme sürecine dair projelerini sık sık vatandaşlar paylaştığını ancak bu defa İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı için Gözene mahallesi sakinlerinden oy istemeye geldiğini belirterek “Burada en büyük hedefim benim Malatya’da Yeşilyurt’ta Ali abiyi belediye başkanı yapmak çünkü Malatya için lazım Malatya için şart. Bütün belediye başkan adaylarını bende dahil terazinin bir kefesine koyun Ali abiyi terazinin öbür kefesine koyun terazi kımıldamaz.
Siyaset, 30 Mart 2024 06:16
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
