ÇİFTÇİLERDEN BATTALGAZİ ZİRAAT ODASINA TEPKİ
Ekonomi, 03 Nisan 2020 10:30Eski Malatyada çiftçiler adeta isyan ediyor. Son günlerde yoğun yağış ve don olaylarından dolayı bir hayli sıkıntılı olan kayısı üreticileri, dertlerine kimsenin çare olmadığını ve Battalgazi Ziraat odası başkanının başka işlerle uğraşmaktan, çiftçinin sorunlarına zaman bulamıyor diye isyan ettiler.

Eski Malatya’da çiftçiler adeta isyan ediyor. Son günlerde yoğun yağış ve don olaylarından dolayı bir hayli sıkıntılı olan kayısı üreticileri, dertlerine kimsenin çare olmadığını ve Battalgazi Ziraat odası başkanının başka işlerle uğraşmaktan, çiftçinin sorunlarına zaman bulamıyor diye isyan ettiler.
Battalgazi ağılyazı köyü muhtarı Yaşar Adak, “Battalgazi ziraat odası başkanının çiftçinin sorunuyla uğraşacağına, Malatya ili genelinde yoğun olan yağışlar kayısı bahçelerinin olumsuz etkilemiştir. Kayısı meyve bahçelerinde don ve dolu olayı meydana gelmiş ve bu durum üreticileri çiftçileri bir hayli etkilemiştir. Battalgazi Ziraat odası dolu yağdı, don düştü bahçelere bir gün gidipte çiftçinin derdini sorununa çare aramadı. Çıkmış birde açıklama yapıyor. Çiftçi sokağa çıkmasın diyor, çiftçi adamın sokakta ne işi var çiftçi tarlada olur.biz sokağa çıksın demiyoruz ama çiftçi tarlasında ve kayısı bahçesinde sokağa çıkacak zamanımı var ki.” İfadelerini kullandı.
Eski Malatya’da çiftçilik yapan başka bir vatandaş ise isyan etti adeta. “Malatya ili genelinde etkili olan yağışlar Kayısı bahçelerini olumsuz yönde etkilemiştir. Ziraat Odalarını çiftçinin yanında görmek istiyoruz. Aidat almaktan başka bir işe yaramayan Malatya Battalgazi Ziraat Odasını bir kez olsun çiftçilere destek olmaya çiftçilerin sesi olmaya davet ediyoruz. Kayısı meyve bahçelerinde maalesef don ve dolu olayı meydana gelmiştir, bu durum kayısı üreticilerini bir hayli tedirgin etmekte. TARSİM sigorta yetkilileri ve Devlet büyüklerimizden gerekli desteğin gelmesi için buradan sesleniyoruz.”
Bir başka çiftçi ise,” Kayısının sahibi yok diyorlar, aslında kayısı çiftçisinin sahibi yok. Her yıl bir önceki yıldan daha zor bir yıl yaşıyoruz. Battalgazi Ziraat odası Tosuncuk bank gibi olmuş, halkı soyarlar ama hizmet sıfır. Bu başkan resmen çiftçiye ihanet ediyor.”
Ekonomi, 03 Nisan 2020 10:30
Yorumlar (0)

'Göğe Yazılmış Son' Kısa Film Malatya'da Çekildi

BATTALGAZİ’DE DEĞİŞİM DEVAM EDİYOR

Dijital Dönüşüm Teknolojiden Geçiyor

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

İkizce ve Orduzu Yeni Alt Merkezler Olacak

Malatyalı Çağrı Avcu, Uluslararası Başarıya Ortak Oldu

Milli Boksör Hatice Akbaş, Sporcularla Buluştu

Yıldız: Demir Gidiyor Hekimhan Bakıyor

Ali Bakan'ın Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

Kurum: Bu Yıl 79 Bin Konut ve İşyerini Teslim Edeceğiz

Elazığspor'a 23 Milyon Lira Toplandı

Sadıkoğlu: Yatırımcılarımızı Kaybediyoruz

Bakan Kurum Doğanşehir Belediyesine Desteği Açıkladı

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Basın Açıklamasıyla Kutladı

Malatya'da 1 Mayıs Kutlanıyor

Yakınca Deprem Konutlarının Fiyatı Belli Oldu

Kocası tarafından öldürülen Kadın Darende'de Toprağa Verildi

TGC Seçimini Vahap Munyar’ın Listesi Kazandı

Ali Bakan Tedavi Altına Alındı

Malatya'da Ozon tedavisi uygulanmaya başlandı

5 Çocuklu Eşini Öldüren Koca Tutuklandı

Yeşilyurt Belediyesi Cambaz Mithat'ı Getiriyor

MASKİ 6.3 Milyarlık Altyapı Yatırımı Yapıyor

BAŞKAN TAŞKIN: TALEPLERİ SAHADA DİNLİYORUZ

Geçit: Yeşilyurt'u Hemşerilerimizle Birlikte Yönetiyoruz

Vali Seddar Yavuz’un Trafik Haftası Mesajı

YENİCE MAHALLESİ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9
