Yeşilyurt'ta Yerinde Dönüşüm Raporu Kabul Edildi
Ekonomi, 22 Aralık 2023 08:49Yeşilyurt Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısında gündem alınan üç maddeyi görüşerek karara bağladı. Toplantıda, Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonunun ‘Orta Hasarlı Binaların Güçlendirilmesi Ve Yerinden Dönüşüm’ raporu görüşülüp kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Meclis Salonunda Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağanüstü Toplantıda ilk olarak açılış ve yoklama yapılırken daha sonra mazeretli olan meclis üyelerinin dilekçeleri okunup kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Meclis Başkanvekili Ramazan Yakıcı, “Sarıkamış Harekâtının 109’ncu yıldönümünde aziz vatanımızı korumak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” diye konuştu.
Toplantıda ilk olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 2024 yılı yatırım programına alınması amacıyla başlatılan ‘Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Gündüzbey Mahallesi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nın yaptırılabilmesi için Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi’ne yönelik hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifi görüşülerek kabul edildi.
Yeşilyurt Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan ‘Orta Hasarlı Binaların Güçlendirilmesi Ve Yerinden Dönüşüm’ raporunu görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, ‘Yapı kullanma izin belgesi veya kısmi yapı kullanma izin belgesi olan yapılarda, yapı kullanma izin belgesi alındıktan sonra yerinde yapılan aykırılıklar hariç, Belediye arşiv kayıtlarında bulunan projeler ile yerinde yapılan yapı arasında aykırılık olması halinde, bu aykırılığın ilgili yapı denetim kuruluşu tarafından idareye rapor edilmiş olması ve söz konusu aykırılıkların, 7269 sayılı kanun gereğince statik güçlendirme projesi ile ıslahının mümkün olması halinde, 3194 Sayılı İmar Kanunun 42. Maddesi uygulandıktan sonra güçlendirme işlemlerinin yerinde alınan mimari röleve esas alınarak yapılması, ‘Güçlendirme Projeleri’ kapsamında ilave perde veya perdeler eklenmesi gereken durumlarda, ortak alan mahallerde, herhangi bir bölme söz konusu olduğunda genel ihtivayı bozmayacak şekilde, alternatif çözüm veya geçiş oluşturulabileceği; yapı ruhsatı olup ta ‘Yapı Kullanma İzin Belgesi’ hiç almamış yapılarda yapıların ruhsat eki projelere uygun olması halinde güçlendirme süreçlerinin ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmasında sakınca olmadığı komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir’ şeklindeki raporu görüşüp onayladı.
Toplantıda ayrıca Bostanbaşı Mahallesi 298 ada 1 nolu parselin doğusunda mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan park alanına ‘Aile Sağlığı Merkezi’ kurulması için talep edilen alanın Malatya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesine de karar verildi.
Gündemindeki üç maddeyi görüşüp onaylandıktan sonra Aralık Ayı Toplantılarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını 03 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.
Ekonomi, 22 Aralık 2023 08:49
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
