Ağbaba: İkizce Konutlarında Su ve Kanalizasyon Yok
Siyaset, 14 Aralık 2023 11:27CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İkizce’de yapımı devam eden deprem konutlarının içme suyu dışında kanalizasyon alt yapısının da olmadığını belirterek “Suyu, kanalizasyonu olmayan evleri yapmak büyük yetenek. Deprem konutlarını bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İkizce bölgesinde Bin 700 konut Aralık ayı bitmeden teslim edileceğinin açıklandığını, ancak evlerin içme suyunun olmadığının ortaya çıktığını belirterek, “Tıpkı sulama kanalı olmayan barajlardaki gibi, içme suyu döşemeyi unuttukları deprem konutu yapmışlar. İkizce’deki deprem evlerinin temeli 13 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. İçme suyu yer teslimi ise 13 Kasım’da yapılmış. Temeli atmış, 7 ay sonra içme suyunu döşemeye başlamışlar. Allah AKP’ye akıl fikir versin.” ifadelerini kullanmıştı.
KANALİZASYONA ‘PAKET ARITMALI’ ÇÖZÜM BULMUŞLAR
Ağbaba, yaptığı yeni açıklamada “ içme suyu ihalesinin temel atıldıktan 7 ay sonra gerçekleşmesinin ardından şimdi de İkizce’deki deprem konutlarının kanalizasyon alt yapısının olmadığı konuşulmaya başlandı. İkizce’de Aralık ayında teslim edileceği açıklanan bin 700 konutun kanalizasyonun paket arıtma yöntemiyle çözülmeye çalışılacağı belirtiliyor. Binlerce kişinin kanalizasyon sorununa buldukları çözüm ‘Paket arıtma’. Peki biriken kanalizasyon nasıl boşaltılacak? Bunun için bir çalışma var mı? Bu sorunun cevabı yok. Görünen o ki depremzedeler hem susuz hem kanalizasyonsuz evlere mahkum edilecek. Her ne kadar DSİ tarafından geçici çözüm olarak içmesuyunun sondajla , kanalizasyonun da TOKİ tarafından paket arıtma sistemi ile çözülmesi ön çözüm olarak düşünülse de bunun gerçekçi bir çözüm olmayacağını yaşayarak göreceğiz. Nisan ayından beri inşaatı devam eden konutların kanalizasyonunun ne olacağının düşünülmemesi ayrı bir problem. Görünen o ki deprem konutlarını da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.” İfadelerini kullandı.
Siyaset, 14 Aralık 2023 11:27
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
