LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN MASKİ’YE ZİYARET
Eğitim, 10 Aralık 2023 07:01Malatya Tecde Anadolu Lisesi Proje Geliştirme Kulübü öğrencileri, “Sürdürülebilir Su ve Su Ayak İzi” projesi kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gündüzbey Kaptaj Tesisi ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Öğrenciler, suyun musluklara ulaşana kadar nasıl bir aşamadan geçtiğini ve kalite değerlerini inceleme imkanı buldular. MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Sedat Kabakaş ve Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Nalçacı öğrencilere eşlik ederek tesisler hakkında bilgiler verdi.
Tecde Anadolu Lisesi öğrencisi ve Proje Gurup Koordinatörü Metehan Efe Görgün, proje hakkında bilgiler vererek, su ve suyun arıtılması ile ilgili çok önemli bilgi edindiklerini belirterek, suyun verimli kullanılması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizdi. Görgün, “Bugün MASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı Gündüzbey Kaptaj Tesisi, bölgenin en büyük laboratuvarı olan Çevre Laboratuvarı’nı ve İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini arkadaşlarımız ile ziyaret ettik. Amacımız, suyun önemine ve tasarrufa biraz daha dikkat çekmekti. Farkındalık farkındalıktır. Bizler de elimizden geleni yapmak istedik. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve MASKİ ekibine bize göstermiş oldukları bu ilgili ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.
Tecde Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Özlem Akçadağ ise, “Özellikle bugün şunu öğrendik. Çok güzel ve çok temiz bir su içiyoruz. Yıllarca hep arıtma kullanalım, arıtma taktıralım diyorduk. Bu gördüklerimizden sonra arıtmaları çıkartacağız. Öğrencilerimiz çok faydalandılar. Projemizin amacı suyun arıtılması ve geri dönüşümü ile alakalı idi. Bizleri MASKİ tesislerinde ağırlayan ve öğrencilerimizin bilgilendirilmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitim, 10 Aralık 2023 07:01
Yorumlar (0)

'Suç Örgütüne Üye 47 Kişi Tutuklandı'

TGC Başkanlığına Vahap Munyar Yeniden Aday Oldu

Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Güney Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanıyor

Battalgazi Belediyesi Rulo Çim Üretiyor

MASKİ Köylerin içme suyu ihtiyacını Sondaj Kuyularla Karşılıyor

Malatya'da 14 Torbacı Yakalandı

Hekimhanlı Öğrenciler Anıtkabiri Ziyaret Etti

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

Muğla Malatyalılar Derneği Kongresi Yapıldı

Yeşilyurtspor Oynamadan Kazandı: 0-3

Sahipsiz Yeni Malatyaspor'a Acıyan Yok: 0-9

Başkan Sami Er, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimine Seçildi

Mehmet Akif Ersoy Konferansına Yoğun İlgi

Taşkın: Ak Oğuz Kışlası'ndaki deprem konutları bu yıl tamamlanacak

Arguvan Stadı Bakıma Alındı

Malatya'da Arguvanlılar Derneği Kuruldu

Eski Milletvekili Hayvancılık İşletmesi Kurdu

TGC Hikmet Memduh Kızılağaç Huzurevi’nin temeli atıldı

Sadıkoğlu: Hasar tespitleri bir an evvel tamamlanmalı

Battalgazi'de Yeni Çarşı Projesi Başlıyor

Tefecilik Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

MASKİ Dilek'in Kanalizasyon Sorununu Çözüyor

'Midas'ın Kulakları' adlı oyun ilgi gördü

Zirai Don Sonrası Ağaç ve Bahçe Bakımı Konferansı

Çat Barajının Suyu Azaldı, Birlik Su Kuyusu Açın Mesajı Gönderdi

Baharda alerjik rinit belirtilerini hafife almayın

Yeşilyurt'ta Sıfır Atık Mucitleri Ödüllerini Aldı

BATTALGAZİ BELEDİYESİ AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE DESTEK VERDİ

Çekicinin Çarptığı Yaşlı Şahıs Öldü

Yeşilyurt Mehmet Akif Ersoy’u Anacak

Asım Demirkök Malatya Kent Konseyi’ne Konuk Oldu

Sahipsiz Hayvanlara Yaklaşma Eğitimleri Verildi

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Malatya da Toplandı

İYİ Partiden Akçadağ'a Ziyaret

TGC Darıca da Huzur Evi Açıyor

Altay Kışlası’ndaki 714 İş Yerleri Teslime Hazırlanıyor

Malatya Hava Limanı Binası Yıl Sonunda Açılacak

KEMAL TAHİR VE MAZAMANOĞLU ABDULLAH
