ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kaya: SP Kendi Adayları ile Seçime Gidecek

Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, “Saadet Partisi olarak yerel seçimlere bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımız ile katılacağız” dedi. 

15 Eylul 2023 10:13
Kaya: SP Kendi Adayları ile Seçime Gidecek

Battalgazi Belediyesi Yeşilçam Sosyal Tesislerinde partililerle bir araya gelen Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Kaya, 14 Mayıs’ta milletvekilliği, 28 Mayıs’ta da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlandığını ifade ederek “Saadet Partisi olarak 2017’den bu yana Türkiye’nin içerisine girmekte olduğu bu sistemin doğru bir sistem olmadığını dafaatle ifade ettik. “Özellikle partilerin özgün kimliklerini ortadan kaldıran, partileri kendileri olmaktan uzaklaştıran ve git gide Türkiye’de partilerden ziyade iki kutuplu bir yarışa sevk eden bu siyasal sistemin mutlaka ama mutlaka değişmesi lazım. Bu sadece Saadet Partisi’ni değil AK Parti, MHP, CHP ve diğer siyasi partilere gönül veren herkesin isteğidir. Bu istek bugün Cumhur İttifakının ortakları tarafından yüksek sesle dile getirilemiyor olabilir bu sadece seçimi kendilerinin kazanmış olmalarından kaynaklanıyor” diye konuştu.

Kaya şunları söyledi:

“Yerel seçimlere doğru gidiyoruz, 2019 yerel seçimlerinde Türkiye siyasi tarihinde ilk kez başta büyükşehir ve diğer iller olmak üzere bir çok seçim çevresinde aday çıkarmadık. Bu ittifak sistemi iktidar partisine dahi belirli yerlerde kendi adaylarını çıkarmayıp, bir başka partiyi desteklemek mecburiyetinde bırakıyor. Biz bu sistemi değiştirmek için mücadele ediyoruz. 31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlerde bu şehri yönetecek çok kıymetli arkadaşlarımız var. Onlardan birini seçerseniz emin olun iktidar partisine de çok iyi bir iyilik yapmış olursunuz. Onlarında kendilerini hesaba çekebilmesi, “Nerede yanlış yaptık? Vatandaşımız ekonomik sıkıntılara rağmen 28 Mayıs’ta bize oy verdi, niçin 31 Mart’ta tercihini değiştirdi?” gibi bir sorgulama sürecine sokmuş olacaksınız.

Saadet Partisi olarak yerel seçimlere bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımız ve politikalarımızla bir yarışa doğru gidiyoruz. Kendi adaylarımızla seçime girme kararlılığımız elbette Gelecek ve DEVA partilerinin il başkanlarının huzurunda söylüyorum; partilerimizin iş birliğiyle bir ortak vizyonun ortaya çıkmasına engel değildir. Bu birlikteliği birlikte sağlarsak sandıkta da siz bu birlikteliği sağlamış olursunuz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.