ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgir'deki Taş Köprü Artık Yok

Roma döneminden kalma Arapgir-Suceyin köyündeki tarihi Taş köprü Karayolları tarafından yapılan restorasyonla tanınmaz hale getirildi. 

04 Eylul 2023 07:22
Arapgir'deki Taş Köprü Artık Yok

Sanat Tarihçisi ve Kültür ve Turizm Eski İl Müdürü Levent İskenderoğlu, restore edilen köprü hakkında "Bir Sanat Tarihçisi olarak söylüyorum; Suceyn Köprüsü artık yok. Yapının; Kişiliği, kimliği, malzemesi, işçiliği, tarihi dönem özellikleri, yapının ruhu.... Neresinden tutsanız bu bir yok etme eylemidir. " dedi. #Arapgir #RomaKöprüsü

Taşköprü hakkında değerlendirme yapan Bekir Sözen "Darende de Uzunok ve Nadir köprüleri de aynı akıbete uğradılar daha önce" derken, Atanur Doğan ise "Yerinde resim yapmıştık, çok heyecan duymustum. O güzeliği, orjinalliğini gördüğümde, Yazik olmuş, oraya yeni bir köprüye gerek yoktu. Yerleşimde yok, yol  yapılmasına da gerek yoktu, mevcudu korumak gerekliydi. Korumayi beceremiyorlardıysa ellerini sürmeselerdi bari" dedi.

Resimlere bakıldığında ise Arapgir'in eski Taş köprüsünden geriye kalan hiçbir şey kalmamıştı. İşte son haliyle Karayolları tarafından bu hale getirilen Suceyin Taş Köprüsü:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.