ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MGC Başkanımız Haydar Karaduman'ı Mezarı Başında Andık

Malatya Gazeteciler Cemiyetinin kurucu başkanı ve Yeni Malatya Gazetesi Kurucusu Haydar Karaduman vefatının 5. ölüm yıldönümün de mezarı başında anıldı. 

04 Eylul 2023 23:03
MGC Başkanımız Haydar Karaduman'ı Mezarı Başında Andık

Yeşiltepe'dekiŞehir Mezarlığındaki aile mezarlığında yapılan anma törenine Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Malatya İl Müdürü Ali Cengiz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ve Karaduman ailesi mensupları katıldı.
"44 YILLIK YOL ARKADAŞLIĞIMIZ VAR"
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner “Merhum başkanımız Haydar Karaduman ile birlikte yaklaşık 44 yıldır bir yol yürüyüşümüz var. Malatya'ya hizmet etmiş  ve iz bırakan bir meslek büyüğümğüzdür. 3 Eylül 2019'da aramızdan ayrıldı, onun bıraktığı yerden görevi devir aldık. Pandemiden sonra büyük bir deprem yaşadık, Malatya yıkıldı, basın kuruluşları da ağır darbe aldı. Buna rağmen hizmet vermiş Haydar Karaduman'ı mezarı başında 5. Yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Gelecek yıllarda daha önemli projeleri hayata geçirdiğimizde Haydar Başkanımızın ismini yaşatacak yerlerde anma törenleri düzenleyeceğiz" dedi. 
CENGİZ: GAZETECİLERİ EV SAHİBİ YAPTI
Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Cengiz, Malatya'da unutulmayan yazarlardan bir olan Haydar Karaduman'ı rahmetle andıklarını belirterek "Gazetecileri ev yapan projesiyle ev sahibi olan gazeteciler depremin ardından Cemiyetin ne kadar önemli bir iş yaptığını görmelidirler. Haydar Başkanımız gazetecileri bir araya getirmek için Cemiyeti kurdu ve aramızdan ayrıldı. Şimdi bu görevi yol arkadaşları devir alarak daha iyi yerlere getirmek için çalışıyorlar. Bu gün bu rada bir anma toplantısı düzenlemeleri bile önemlidir. Haydar Başkanımıza Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına ve yol arkadaşlarına sabırlar diliyorum" diye konuştu.
KILIÇ: KARADUMAN KALEMİNİ KONUŞTURAN BİR YAZARDI
M alatya Valiliği Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Gazeteciler Cemiyetinin ahde vefa örneği gösterek düzenlediği anma toplantısının önemli olduğunu belirterek "Malatya'da kalemini konuşturan ve yol gösteren ender bir yazar ve Gazeteci olan Haydar Karaduman'ı rahmetle anıyoruz. Malatya'ya ve basın mensuplarının birleşmesi için çok çalıştı, Rahmetli Turgut Özal tarafından sık sık kabul edilen bir Gazeteciydi. Kendi uslübü olan bir yazardı, çok anılarımız var, kendisini mezarı başında rahmetle anıyoruz" diye belirtti.


HAYTA: "KARADUMAN'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"
Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucularından Gazeteci Remzi Hayta'da yaptığı konuşmada "Gazeteciler Cemiyetini kurduğumuzdan bu yana Başkanımızdan çok şey öğrendik, Kurulan Federasyon ve Konfederasyonlara öncülük etti. Malatya Gazeteciler Cemiyetini bölgesel bazda en önemli Cemiyetler arasına koydu, ondan çok şeyler öğrendik ve hala birlikte yol yürüyoruz" ifadelerini kullandı.
Mezarı Başında Kur'an okunarak anılan Haydar Karaduman 3 Eylül 2019 tarihinde vefat etmişti.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.