ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gazeteci Kemal Göktaş MGC’ni Ziyaret Etti

Malatyalı Gazeteci Kemal Göktaş Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Konteynırlarda faaliyet gösteren Malatya Basını hakkında bilgi alan Göktaş, Malatya Anadolu Lisesinden mezun olduğunu söyledi. 

02 Eylul 2023 03:58
Gazeteci Kemal Göktaş MGC’ni Ziyaret Etti

Malatya’da Özalper mahallesinde 1976 yılında dünyaya gelen ve Malatya Valiliğinin daimi Bekçilerinden Mehmet Göktaş’ın oğlu olan Kemal Göktaş, kısadalga.net internet sitesinin yayın yönetmeni olarak görev yapıyor.

Depremlerin ardından Malatya’da yaşanan afetin ağır hasar verdiği Malatya Basının durumu hakkında bilgi alan Gazeteci Göktaş “Doğduğum ve büyüdüğüm, okuduğum Malatya’da gerçekten büyük bir yıkım yaşanıyor. Malatya basını ise konteynırlara taşınmış, burada gazeteler hazırlanıyor ve matbaa kalmadığı içinde Adana’da basılıyor. Gazeteciler konteynırlarda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Malatya Gazeteciler Cemiyeti de konteynıra taşınmış. Konteynır da gazetecilik yapılıyor” dedi.

“MALATYA’DA VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNÜN ÇOCUKLARIYLA AYNI OKULA GİTTİM”

Gazeteci Göktaş, Malatya ‘da Şehir gösterende bulunan Anadolu Lisesinden mezun oldum. Mezun olurken İngilizce ve Almanca’yı öğrenmiştim. Sonra Ankara Hukuk Fakültesini kazandım. Bizim dönemimizde çok iyi Almanca ve İngilizce bilen Hocalar vardı bunların bize büyük katkısı oldum. Ben Malatya Valiliğinde yıllarca bekçilik yapan Mehmet Göktaş’ın oğluyum. Buna rağmen ben Vali ve Emniyet Müdürünün çocuklarıyla aynı okula gittim, böyle bir fırsat eşitliği vardı, şimdi bu yok oldu.” diye konuştu.

Gazeteci Göktaş, Malatya Gazeteciler Cemiyetini yakından takip ettiğini ve kalıcı projelere destek olmak istediklerini de söyledi.

MGC BAŞKANI GÜNER: “GÖKTAŞ’A BASININ DURUMUNU ANLATTIK”

Malatyalı gazetecilerin deprem bölgesini ziyaret ettiğini kaydeden MGC Başkanı Vahap Güner “Kemal Göktaş kardeşimizde Malatya’da doğmuş ve eğitim almış, mesleğinde başarıya ulaşmış bir hemşerimizdir. Malatya Basınının konteynırdaki faaliyetlerini anlattık. Konteynırlarda gazeteciliğin nasıl yapıldığını paylaştık. Diğer meslektaşlarımızda Malatya’daki basının durumunu yakından takip ediyorlar” diye belirtti.

KEMAL GÖKTAŞ KİMDİR?

Kemal Göktaş 1976 yılında Malatya'da doğdu.İlk orta Okulu Malatya’da tamamlayan Kemal Göktaş, Malatya Anadolu Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1999 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'ndan araştırmacı gazetecilik bursu kazanan Kemal Göktaş 2000 yılında Radikal gazetesinde muhabir olarak mesleğe başladı. Sabah, Vatan ve Milliyet gazetelerinden sonra Cumhuriyet gazetesinde ağırlıklı olarak insan hakları ve yargı alanlarında haberler yaptı. Kemal Göktaş kisadalga.net sitesi yayın yönetmenidir. Sosyal medyayı da aktif şekilde kullanan gazeteci Kemal Göktaş'ın Twitter'da 88 bin takipçisi bulunmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.