ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'dan 2 Bin Öğretmen Gitti

6 Şubat depremlerinden önce 1200 fazla Öğretmenin olduğu Malatya'da, deprem sonrası 2 bini aşkın Öğretmen tayin istedi ve gitti. 690 yeni atamanın olduğu Malatya'ya dışarıdan 700 civarında yeni Öğretmen geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Malatya'da 11 Eylül tarihinde öğrenmen sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi. 

02 Eylul 2023 03:28
Malatya'dan 2 Bin Öğretmen Gitti

Malatya’da, deprem sonrası büyük bir tayin göçü yaşandı. Eğitim sektöründe ise Malatya’da 2 bini aşkın Öğretmen farklı şehirlere tayin isteyerek gitti.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 11 Eylülde Malatya’da eğitim, öğretimin başlayacağını belirterek Malatya’da depremin bilançosunu paylaşarak "Öğretmen konusuna gelince; Deprem öncesinde Öğretmen fazlamız 1200’ün üzerindeydi. Bakanlığımızın tanımış olduğu tayin hakkını kullanarak şehrimizin dışına çıkan haklı gerekçelerle 2 binin üzerinde öğretmenimiz var.  Bakanlığımız şehrimize 690 adet Öğretmen ataması gerçekleştirdi. 700 civarında da il dışından ilimize gelen öğretmenimiz mevcut.  Dolayısıyla Öğretmen eksiğimiz oldukça az. Problem yaşamayacağız. 11 Eylül tarihi itibariyle her sınıfta Öğretmenimiz olmuş olacak.” dedi. 

31 bin öğrenci Malatya'ya geri dönmedi!

Malatya  Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır yaptığı açıklamada;” Deprem öncesi öğrenci sayımız 182 bin iken, deprem sonrası il dışına çıkan 51 bin öğrencimiz oldu. Resmi rakamlara göre. Okullarımızı açtıktan sonra Mart ve Nisan aylarında öğrencilerimizin büyük bir kısmı geri döndü. Henüz ilimize teşrif etmeyen ama hasretle beklediğimiz kıymetli öğrencilerimizin sayısı 31 bin civarında. Okullarımızı açtıktan sonra orada kalan öğrencilerimizin büyük bir kısmı geri dönecektir diye düşünüyorum. Yeter ki yeni bir serüven yaşamayalım, yeni bir deprem yaşamayalım.” diye konuştu.

Öğrenciler konteyner kentlerden okullara taşınacak 

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’da aksayan eğitim/öğretim için raylar 11 Eylül’de tekrar yerine oturacak. Konteyner kentlerde Okul Öncesi eğitim hizmet verilecek. Lise öğrencileri okullarına geri dönecek. İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ise yine taşımalı sistem ile birleştirilmiş okullarda eğitim görecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğrencileri okullara taşımak istediklerini belirterek ”Konteyner kentlerle alakalı; İlimizde 73 adet Konteyner Kent mevcut. Merkezde 51 adet Konteyner kentimiz mevcut. Bunun 41 tanesi Yeşilyurt bölgesinde, geri kalanı Battalgazi bölgesinde. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ve İldeki arkadaşlarımız Konteyner Kentteki öğrenci profillerini çalıştılar. Kaç tane öğrencimizin hangi kademede orada barındığını çalıştılar. Konteyner kentte kalan barınan öğrencilerimizin, ilkokul, ortaokul öğrencilerimizin Konteyner kente en yakın olan okullarımızda eğitim/öğretim faaliyetlerine devam edecekler. Okul öncesi öğrencilerimiz ise Konteyner Kentler içerisinde oluşturduğumuz eğitim merkezlerimizde devam edecekler. Halk Eğitim Merkezlerimiz yine konteyner kentler içerisinde devam edecek. Lise öğrencilerimiz ise okullarına taşınacak. Eğer konteyner kentlere yakın bir okulumuz mevcut değil ise ortaokul ve ilkokul öğrencilerimizi de yürüme mesafesi dışında ise eşleştirdiğimiz okullara taşıyacağız. 
Geçen sene 13 bin 500 öğrencimizi taşırken, bu sene 20 bin öğrencimizi taşıma kapsamına alıyoruz. Öğrencimizi Bakanlığımızın öncülüğünde, Valiliğimizin desteği ile planlamamızı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın talimatları ile konteyner kentte kalan Öğretmenlerimizi de taşıma kapsamına alıp onları da okullarımıza ulaştıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Haber:Yeni Malatya Gazetesi


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.