ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya’da esnaf ve ustaları için konteyner kent kuruluyor

Malatya’da küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren mobilyacı, ağaç sanatkarları ve tamirci esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanması için 3 ayrı esnaf ve sanatkar odasının işbirliği ile yaptırılan 440 konteynerin alt yapı çalışmaları sürüyor. MESOB Başkanı Keskin, oda başkanların ve yönetimlerini tebrik ederek, yaşanan sorunların çözümü için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. 

01 Eylul 2023 02:32
Malatya’da esnaf ve ustaları için konteyner kent kuruluyor

Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası ile Malatya İmalat, Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın küçük sanayi sitelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışan ustaların depremden dolayı barınma ihtiyaçlarının giderilmesi  için Dilek Yolu üzerinde 440 konteynerden oluşan Özsan Konteyner Kent kuruldu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in konteynerlerini bağışladığı, Sanayi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destek verdiği, iş adamı Nevzat Kahveci’nin ise AFAD üzerinden konteynerin içindeki tüm yaşam malzemelerini bağışladığı Özsan Konteyner Kentteki alt yapı çalışmaları devam ediyor.

Şuanda 100 ailenin gelip yerleştiği Özsan Konteyner Kentteki çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Dilek, Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kavuk ile Malatya İmalat, Demir ve Tamir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kahraman Çıkla’yı tebrik ederek, alt yapıdaki sorunların çözümlenmesi için girişimlerde bulunduğunu kaydetti. Keskin, altyapıdaki çalışmaların hızlandırılması ve bitirilmesi için konuyu takip edeceklerini kaydetti.

Tüm amaçlarının Malatya küçük sanayi sitelerindeki esnaflar ile ustalarının barınma sıkıntısından dolayı şehri terk etmesini engellemek olduğunu belirten Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Dilek, Nisan ayından beri Özsan Konteyner Kentin kurulması için çalışma yaptıklarını belirterek, alt yapısı hariç diğer tüm ekipman ve malzemelerin bağış ile geldiğini, konteynerlerin ise Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’in gönderdiğini kaydetti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.