ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümü Malatya'da coşkuyla kutlandı. 

30 Ağustos 2023 22:46
30 Ağustos Zafer Bayramı Malatya'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramını Coşkuyla Kutladık

Resim

Malatya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Resim

Vali Yazıcı Anıt Şeref Defterine şunları yazdı. “Aziz Atatürk, Anadolu’yu kendine mukaddes bir yurt yapan Yüce Türk milletini tarihten tamamen silmek üzere memleketin dört bir yanını işgal altına alan, düşmanlara karşı önderliğinizde verilen istiklal mücadelesinin şeref günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıldönümünde manevi huzurunuzda gururla toplanmış bulunuyoruz. Cihan harbinin her cephesinde binlerce insanımızın şehit olduğu, haksız saldırılar sonrası şehirlerimizin paylaşılarak acımasızca yağmalandığı, insanımızın yaşam umudunun söndüğü bir noktada Samsun’dan yaktığınız bağımsızlık ateşi; Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta büyümüş ve milletimizin karanlık geleceğine şafak olmuştur. Açtığınız sancak altında küllerinden yeniden doğarcasına kenetlenen milletimiz gösterdiğiniz hedefe canını siper ederek korkusuzca yürümüştür.

Resim

Kütahya’dan, Afyon’dan, Sakarya’dan düşmanı söküp atmış; nihayetinde Büyük Taarruz ile 30 Ağustos 1922’de kesin bir zafere ulaşmış ve düşmanı vatandan süpürerek denize dökmüştür. Tarihte eşi benzeri olmayan bir mücadele sonunda kazanılmış bu şerefli zafer, kurduğunuz Cumhuriyet ile taçlanmış ve yepyeni bir Türk Devleti olarak günümüze uzanmıştır. Bizlere emanet bıraktığınız bu kutlu devleti, bin yıllık dev bir çınarın yepyeni bir filizi olarak görüyor, her türlü iç ve dış düşmana karşı üzerine titreyerek ilelebet yaşatmaya canla başla gayret ediyoruz. Yaşadığımız doğal afetler sonrası bir yandan şehirlerimizi yeniden imar ederken bir yandan da atalarımızın bizlere canından can katarak bıraktığı aziz vatanımızı, bayrağımızı ve tüm kutsal değerlerimizi ebediyete kadar korumayı kendimize bir boyun borcu olarak görüyoruz.

Resim

Yüce Türk milletinin şan ve şerefini tescil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve şanlı ordumuzun Türk Silahlı Kuvvetleri Gününü kutluyor, başta devletimizin kurucusu Zat-ı Aliniz ve silah arkadaşlarınız olmak üzere; canını vatan yoluna sermiş tüm şehitlerimize Yüce Allah’ın rahmetini niyaz edip emanetlerinizi ilelebet muhafaza edeceğimizden emin ve müsterih olmanızı diliyorum. Ruhlarınız şad olsun.”

Kutlamalar Vali Yazıcı'nın Valilikte tebrikleri kabulü ile devam etti. Başkan Gürkan, Milletvekili Ölmeztoprak ve Tümgeneral Altuğ'da Vali Yazıcı'ya eşlik etti..

Resim

Malatya'nın Valisi Ersin Yzıcı, Malatya'nın Başkanı Selahattin Gürkan, Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztopraj  ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncay Altuğ tebrikleri kabul etti.

Resim

Vali Yazıcı, Başkan Gürkan ve Komutan Altuğ halkın bayramını kutladı. Halk oyunları ve Kahramanlık şiirleri okundu. Malatya'da Sümer Park önün de geçit töreni düzenlendi.

Resim

Haber: Malatya Olay

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.