ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı her sene olduğu gibi bu sene de yurdumuzun dört bir yanında anılacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında başarıyla sonuçlanan Büyük Taarruz 'un 101. yıl dönümü Malatya'da da coşku ile kutlanacak. 

29 Ağustos 2023 00:07
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Malatya İnönü Caddesinde kutlama töreni düzenlenecek. Malatya Valisi Ersin Yazıcı yayınladığı mesajda "Dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz" dedi. 
Vali Yazıcı mesajında "Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen Amasya, Erzurum ve nihayetinde Sivas’ta alınan önemli kararlar sürecinde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere ulaşmıştır. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt savaşıyla Anadolu’yu yurt yapan bu millet, 26 Ağustos 1922’de başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Anadolu’nun yurt kalmasını sağladı, Kocatepe’de yakılan İstiklal meşalesi tüm ülkemizi aydınlattı.
Aziz Milletimizin, her şeyin bittiği sanılan en zor dönemlerde dahi bağımsızlığından, bayrağından ve vatanının bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan bu zafer, demokrasisini ve ekonomisini güçlendirerek, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları, tarih boyunca olduğu gibi bugün de birbirine kenetlenerek bozacak inanç, kudret ve kararlılığa sahip olduğunun teminatıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu’yu canıyla kanıyla bizlere vatan kılan ve bu uğurda büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Devletimiz var olsun, Milletimiz sağ olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.