ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'yı Ziyaret Etti

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Yeşilyurt İstanbul Derneği tarafından düzenlenen Değerlendirme ve İstişare toplantısına katıldı. 

28 Ağustos 2023 22:05
İçişleri Bakan Yardımcısı Karaloğlu Malatya'yı Ziyaret Etti

Toplantıya; İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Milletvekili İhsan Koca, Ak Parti MKYK üyesi Öznur Çalık, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Latif Okyay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Derneği Şube Başkanı M.Zeki Akıncı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleri katıldı.

Vali Yazıcı yaptığı konuşmada; “16 Ağustos Çarşamba günü saat 18:00 itibariyle Malatya Valisi olarak göreve başladım. Aynı gün Antalya’dan ayrılarak Malatya’da göreve başladım. Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun, vefat edenlere Allah'tan rahmet sizlere de güç, kuvvet, sabır ve metanet diliyorum. İşimiz zor ama Allah'ın izniyle hep birlikte ortak akılla Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız beni Malatya’ya atadığı için de memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Ben tüm konuşmalarımda bunu ifade ettim, bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah, 31 yıllık bir mülki amir olarak buraya dua almaya geldim, ne kadar çok zor durumda ve müşkül durumda bulunan insanın duasını alırsam, Ersin Yazıcı olarak bunu kâr sayacağım. Bu niyetle Malatya’ya geldim, bu samimiyetle ve gayretle bu şehre, hizmet

 

etmeye gayret edeceğim. Hep birlikte bu şehri ayağa kaldıracağız. Bu şehri ayağa kaldırırken acele edeceğiz, acelemiz var ancak acele ederkende planlı, güzel, herkesin örnek gösterdiği bir şehir de oluşturmamız gerekiyor. İnşallah, programlı, herkesin hoşuna gidebilecek planlar yapalım. 5-10 yıl sonra biz ne yapmışız niye böyle yaptık demeyeceğimiz bir şehir inşa edelim.

Bu konuda desteğinizi istiyorum. Çok hızlı bir şekilde inşallah enkaz kaldırma işlemlerini gerçekleştirmeyi başaracağız. Şehrimizi yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “6 Şubat depremleri asrın felaketi diyoruz, aslında belki asır dememiz az kalır, bu ülke belki insanlık tarihinin gördüğü en büyük felaketlerden birisini yaşadı. Ben geçen bir yerde söylemiştim, bizim deprem senaryolarında en kötüyü senaryoyu yazarız. Onun üzerinden deprem tatbikatları yaparız. Birisi bize dese ki en kötü senaryoyu yapın hiç kimse 11 ilin etkilenebileceğini 14.000.000 insanın etkilenebilir geleceği kötü senaryoyu yazamazdı ama biz bunu yaşadık. Allah'a hamdolsun deprem sonrasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bölgede bakanlarımız, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, halkımız, milletimiz, müthiş bir kenetlenme yardımlaşma gösterdik. Tablo çok ağırdı. 6 Şubat’tan bugüne geldiğimizde birçok şeyin çözüldüğünü de görüyoruz. Her şey halloldu mu, elbette hallolmadı. Ama emin olun bunların hepsini biz el birliğiyle Allah'ın izniyle çözeriz. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, karşılıklı birbirimizi dinlemeyi terk etmeyelim.” dedi.

Toplantı sonrası, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Başkanlığında, Vali Ersin Yazıcı, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve beraberindeki heyetle Deprem ve Afet Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, Samanköy Konteyner Kentte yaşayan depremzede vatandaşlara ziyaret gerçekleştirip, İkizce Kalıcı TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak burada yapımı üstlenen firma yetkililerinden bilgi aldılar.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.