ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Konteynır Kentlere Kütüphane Kurulacak

Malatya Valisi Ersin Yazıcı konteyner kentte kütüphane açılışına katılarak, tüm konteyner kentlere kitaplıklar kurulacağını belirtti. 

27 Ağustos 2023 06:38
Malatya'da Konteynır Kentlere Kütüphane Kurulacak

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından yürütülen "Bir Kitap da Benden" projesi kapsamında, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesindeki Rönesans 1 konteyner kentte açılan kütüphaneye; Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Osman Kural, Malatya Büyükşehir Genel Sekreteri Latif Okyay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, Kütüphane açılışındaki konuşmasında okuma alışkanlığı konusunda toplumumuzun daha duyarlı olması gerektiğini ancak, Türkiye'de de okuma oranlarının yükseldiğini belirtti
Okuyan bilinçli bir nesil istediklerini aktaran Vali Yazıcı, bunun gerçekleşmesi için çalışma yapan herkese teşekkür etti.
Konteyner kentlere kitaplık kurulacağını belirten Vali Yazıcı, "Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Rönesans Konteyner Kent'te kuruyor, biz tüm konteyner kentlere kitaplıklarımızı kuracağız. Kitap hediye etmeyi sizin vesilenizle biz de başlatmış olacağız. Okullarımızda da okumayı önemseyeceğiz. Kitap okuma alışkanlığıyla ilgili önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımız olacaktır." ifadelerini kullandı.
TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem ise açılışta yaptığı konuşmada; Derneğin 2018 yılında Türkçenin doğru kullanımını sağlamak için kurulduğunu hatırlatan Erdem, "Bir Kitap da Benden" kampanyası kapsamında öğrencilere kitap ulaştırmak istediklerini ve bir milyon kitabı çocuklarla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.
Vali Yazıcı ile Erdem, daha sonra çocuklara kitap dağıttı.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.