ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bilim Adamları Malatya Fayı'nı Tartışıyor

Malatya merkezli depremler korku ve paniğe yol açmaya devam ederken, Bilim adamları Malatya Fayına işaret ederek depremlerin bölgemizde devam edeceği yönünde açıklamalar yapıyor. 

27 Ağustos 2023 07:13
Bilim Adamları Malatya Fayı'nı Tartışıyor

PROF.DR.OSMAN PEKTAŞ:

karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Osman Bektaş, Malatya Fayına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak "Çardak Fayı, Malatya Fayı’nın geometrik ilişkili bir parçasıdır" dedi.

Prof.Dr. Bektaş "“Çardak Fayı Malatya Fayının Geometrik ilişkili bir parçası olup 7,8 depremi sonrası stres transferiyle 7,6 depremini üretmiştir. Malatya Fayı D.A.F nın sol yönlü yatay ötelenmesine ve saat yönünde dönmesine uyum sağlamak için doğrultusu boyunca deprem üretmeye devam edecektir.” diye belirtti.

JEOLOJİ MÜHENDİSİ MEHMET ÖNAL:

jeoloji Profesörü  Mehmet  Önal sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; "İzmir'den ve İstanbul'dan MTA aktif fay haritasına bakıp Malatya'da olan depremler yorumlanıyor. Japon deprem bilimciler Malatya'ya gelip inceleme yapıp yorum yapıyor. Farkımız bu. Uzaktan bakmayın! Gelin Malatya'dan korkmayın. Faylar sizin incelemenizi bekliyor." dedi. 

PROF.DR NACİ GÖRÜR:

Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada "Değerli takipçilerim. Bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzgünüm ama size olan saygımdan ötürü yapıyorum. Bir genç meslektaşım Malatya Fayı ile ilgili açıklamamı beğenmemiş ve spekülasyon demiş. Keni fikridir, saygı duyarım. Umarım ki bilim dünyasında benden çok daha iyi yerlere gelir. Ama meslektaşlarını kötüleyerek olmaz, hele medya ortamında hiç olmaz. Bunu uluslararası bilim ortamında yapsın. Şimdi gelelim Malatya Fayına. Bu fay üzerinde 6 Şubatta 7,6 büyüklükte deprem olan Çardak fayı ile geometrik ilişkili. Bu büyüklükte bir deprem belirli oranda bir stresi Malatya fayına transfer etmiş olabilir. Bu olasılığa göre Malatya’da bu hat üzerinde ve yakınındaki yerleşim alanlarında yaşayan insanlarımızın ve yerel yönetimlerin daha dikkatli olmasını istemenin bir zararı olmaz. AMAÇ KORKMAMAK İSE KULAĞIMIZI KAPATMAKLA OLMAZ. Malatya’nın deprem dirençli hale getirilmesini yöneticilerimizden demokratik yollarla talep edelim. BU MÜMKÜN. Sevgiyle" diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.