ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da TOKİ'nin Yaptığı İlk Konutlar Yıkılıyor

1990'lı yıllarda TOKİ Tarafından Yeşiltepe'de yapılan 570 Dairelik Yeşilevler Toplu Konut Sitesi patlayıcı kullanılarak yıkılacak. 

27 Ağustos 2023 02:20
Malatya'da TOKİ'nin Yaptığı İlk Konutlar Yıkılıyor

1990'lı Yıllarda Malatya Beleidye Başkanı A.Münir Erkal döneminde bin 50 adet olarak planlanan Toplu konutlar TOKİ tarafından inşa edildi. Ancak 15 katlı olması nedeniyle bölgede askeri bir hava alanı olması nedeniyle 2. Ordu Komutanlığı yüksek konutların Havaalanına inecek küçük uçaklara engel olacağını ve konutlar içinde tehlike yaratacağını belirterek Belediye ve Valiliği uyararak kat sayısının düşürülmesini istedi. Ancak TOKİ bunun yerine konut sayısını 700'ye düşürerek inşata devam etti.

Malatya'da yapılan ilk TOKİ binaları olan Yeşilevler Sitesi 6 Şubat depremlerinde önce orta hasar ardından da ağır hasar aldı. Herhangi bir ölüme yol açmayan konutlar yüksek kat olması nedeniyle yaşam alanı olarak kullanılması mümkün görünmeyince yıkımına karar verildi.

TOKİ Tarafından Malatya'da yapılan ilk Toplu konutlar olan 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'nın ilk yüksek katlı konutları Yeşilevler sitesi, 9 Eylül'de patlatılarak yıkılacak. 

Toplam 700 daire, 11 bloktan oluşan konutların yıkımı ile Avrupa'nın en büyük sıralı yıkımı yapılmış olacak. 9 Eylül günü saat 17.00'de patlayıcı kullanılarak yıkılacak olan TOKİ konutları Malatya'da ağır hasar almış ilk Toki konutları olacak.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emrah 2023-08-28 21:04:46

Çevresindeki evlerin ne kadar etkileneceği düşünülmeden tasarlanmış olabilir mi? Evler zaten yeterince hasar gördü. Nasıl bir önlem alındı acaba?