ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bostanbaşı’nda Yıkımlar Hızlandırıldı!

6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı binaların yıkımı Malatya’da devam ederken Bostanbaşı’nda yüksek katlı yapılar dinamitle patlatılıyor. 

23 Ağustos 2023 01:47
Bostanbaşı’nda Yıkımlar Hızlandırıldı!

Bostanbaşı’nda üçüncüsü yapılan dinamitle patlatmaya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Öz ve yıkım firması yetkilileri katıldı. Vali Yazıcı burada önemli açıklamalarda bulundu.
Yeşilyurt İlçesinde bulunan Bostanbaşı Mahallesi’nde patlayıcı madde kullanılarak yıkımlar devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 14 katlı Caddebostan Konutları’ndaki iki blok 360 kilo patlayıcı ile yıkıldı. 4 bin 500 kapsülün kullanıldığı yıkımı, Vali  Yazıcı da takip etti. 
Valisi  Yazıcı yıkım sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; Malatya’da yıkılacak çok sayıda binanın olduğuna dikkat çekerek, Malatya’nın bir an önce bu korkunç görüntüden kurtulması için yıkımlara hız verildiğini söyledi.
 Vali Yazıcı “Binalardaki bu üçüncü yıkım oldu. Malatya’da çok sayıda yıkılacak binamız var. Yıkımı farklı usullerle ihale ettik. Önümüzdeki 5-10 gün içinde patlatmalar bu şekilde devam edecek. Malatya’mızdaki 46 bine yakın yıkılacak ağır ve orta hasarlı binamız bulunuyor. Bunları hızlıca yıkmaya gayret ediyoruz. Bu görüntüden, kötü durumdan vatandaşı kurtarmamız lazım. Bu binalarda cam kapı sökülmüş ve vatandaşa adeta korku veriyor. Biz de yıkımlara hız vererek bu süreci hızlandırdık. Bir yandan Malatya’mızı bu kötü görüntüden kurtarıp diğer yandan da TOKİ’nin yaptığı kalıcı konutlarla Depremzede vatandaşlarımız evlerine kavuşacak. İnşallah toparlanacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.