ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Down Sendromlu Çocukların Gösterisi İlgi Gördü

Battalgazi Belediyesi ile Uluslar arası Malatya Dayanışma Derneği ve Down Sendromlular Derneği tarafından ‘Farkında Ol Fark et’ temalı program düzenlendi. 

22 Ağustos 2023 08:18
Down Sendromlu Çocukların Gösterisi İlgi Gördü

Battalgazi Belediyesi katkılarıyla Uluslararası Malatya Dayanışma Derneği ve Down Sendromlular Derneği tarafından Sanat Sokağında bulunan Gülen Yüzler Kafe’de ‘Farkında Ol Fark et’ temalı program düzenlendi. Programa Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak ve kalabalık bir topluluk katıldı.

BAŞKAN GÜDER: “ÇOCUKLARIMIZIN KARŞILAŞTIĞI ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  Özel çocukların her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Güder, “AK Parti hükümeti öncesinde özel gereksinimli çocuklar ve aileler birçok sorunla karşılaşıyorlardı. Bizler neler diye düşündük ve yaşanılan zorlukları ortadan kaldırdık. Belediye olarak engelsiz yaşam merkezimizde çocuklarımızın tedavilerini yapıyoruz. Özellikle annelerin ciddi yüklerini alıyoruz çünkü özel gereksinimli çocukları olan anneler her an çocuklarıyla birlikte olmak zorunda kalıyorlar ve sosyal hayattan mahrum kalıyorlardı. Bizler ailelerimize yardımcı olurken çocuklarımızın da tedavisini yapıyoruz. Merkezimizde şuan 300 üzerinde evladımız var. Evlerinde araçla alıyoruz getirip hangi evladımızın neye ihtiyacı var yüzmesinden tutun da toprakla rehabilitesine kadar 18 branşta eğitip toplumu kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bu tür kurum ve kuruluşların kesinlikle yaygınlaştırılması lazım, gerçeğimizin farkına varmamız lazım.” dedi.

“BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkür eden Uluslararası Malatya Dayanışma Derneği Ayten Andiç de “Uzun zaman sonra yüzlerimizin gülmesi, çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, çocuklarımızın biraz eğlenmesi için yapılan programımız çok güzel oldu. Bu program için özellikle Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman Güder beyefendiye desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu tür programlarla çocuklarımızın farkındalığını arttırmaya devam edeceğiz.” derken, Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı ise programın düzenlenmesine destek olan herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.